Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Udar s Camp Noua

Barca žestoko napala Real: Teške optužbe i brutalna usporedba

Jedan od čelnika Barcelone bez dlake na jeziku usporedio je slučajeve Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potpredsjednik Barcelone Carles Vilarrubi javno je progovorio o drastično različitom tretmanu španjolskih vlasti prema Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu u svezi njihovih problema s poreznim organima, odnosno optužbama za utaju poreza.

Ovo je "bolesno": Evo na što je Barca pristala i zašto je Ronaldo "poludio"

Tijekom procesa protiv Messija na Camp Nouu izravno su i neizravno, najčešće preko katalonskih medija, odašiljali optužbe da iza pravosudnog progona njihove najveće zvijezde pa i Neymara stoji madridska političko-pravosudna klika koja često odsjeda u vip ložama Real Madrida. Krajem ožujka nakon prijateljske utakmice Francuske i Španjolske u Parizu zvijezda Barcelone Gerard Pique bez dlake na jeziku napao je Real.

"Nemam ništa protiv igrača Reala. Mnogi su moji prijatelji s kojima se šalim i kartam. Ali, ne volim vrijednosti koje taj klub promovira. Ne volim ljude koji sjede u loži, jer ti isti ljudi vuku konce u našoj državi. Ne volim te ljude, jer su oni krivi zašto vlasti progone Messija i Neymara zbog poreza, a istovremeno Cristiana Ronalda tretiraju drugačije", poručio je Pique misleći u prvom redu na kontroverznu bivšu državnu tužiteljicu Martu Silvu, koja je i u trenutku kada je bila na funkciji sjedila u loži Reala te se spuštala u svlačionicu Kraljeva kako bi joj se Cristiano Ronaldo potpisao na loptu za njezina sina. Tu je informaciju u televizijskoj emisiji na jednoj od španjolskoj TV postaja otkrio jedan od direktora u madridskom dnevniku Asu Alfredo Relano.

U međuvremenu španjolski porezni organi okomili su se i na zvijezde Reala Madrida, među njima i na hrvatskog reprezentativca Luku Modrića, ali najviše na najveću zvijezdu Reala Cristiana Ronalda kojeg se optužuje za višemilijunsku poreznu utaju.

Iako se spekuliralo kako bi mogao završiti i u zatvoru, Messi je dobio samo uvjetnu zatvorsku kaznu i naravno novčanu kaznu. Messi mora izmiriti dugovanja prema državi i doplatiti penale. Vilarrubi tvrdi da se obrat u pristupu dogodio dobrim dijelom zbog toga što je izbila afera s Ronaldom, koji je upao u slične probleme.

„Sumnjam da bi omekšali stav prema Messiju da su u međuvremenu nije dogodila slična stvar jednom drugom igraču. To je jedan od elemenata“, kazao je Vilarrubi za RAC1.

Potpredsjednik Barcelone kaže da su očigledne razlike u tretmanu državnih organa prema Messiju i Ronaldu.
„Potezi koje vuku idu u jednom vidljivom smjeru: Ronalda nisu posjeli na optuženičku klupu i poslali kamere i fotografe da ga snimaju, a Messi je to morao proći.“

Vilarruni ističe da Ronaldo ima pravo na presumpciju nevinosti dok mu se ne dokaže krivnja, što je i Barcelona tražila za Messija, ali ipak ističe: „Messija su bez krzmanja optužili da je mafijaški boss, da je na čelu kriminalne familije, dok ministar financija ovih dana naglašava da je Ronaldo nevin dok mu se ne dokaže suprotno.“

Vilarruni zaključuje da je distinkcija više nego očita i posve jasna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider