Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvučna imena

Barca skuplja milijune za dva mega pojačanja: Evo tko je na listi za odstrel

Barcelona na ljeto namjerava dovesti dva velika pojačanja, ali nekog će morati i prodati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona će u predstojećem prijelaznom roku pokušati ispraviti pogreške napravljene prošlog ljeta, kada je spiskala preko stotinu milijuna eura u nove igrače, a nijedan od njih se nije pokazao bogzna kakvim pojačanjem i opravdao ulaganje.

Pogledajte bahatog Messija: Da je ovo napravio Ronaldo, svi bi ga razapeli

To je navodno i jedan od uvjeta Lionela Messija u pregovorima oko produženja ugovora. Spekulira se da Messi zahtijeva kupovinu istinskih pojačanja i želi da ga se o tome konzultira.

Glavna je meta Katalonaca desni bek Arsenala Hector Bellerin, izdanak Barcine nogometne škole. Barcelona je prošlog ljeta napravila neshvatljivu pogrešku; pustila je Danija Alvesa u Juventus, a nije nabavila odgovarajuću zamjenu.

Tri glavne mete

Luis Enrique procijenio je da Aleix Vidal nije kapacitet za Barcu i najveći dio prvog dijela sezone uopće ga nije koristio. Kada ga je Enrique nevoljko vratio u momčad, jer je bio primoran na takvu odluku zbog spleta okolnosti, ovaj se teže ozlijedio.

Tako je ispalo da će Barca praktički cijelu sezonu odigrati bez klasičnog desnog beka. Prilično nevjerojatan podatak za tako veliki klub.
Kako u Barci očito ne vjeruju da je Vidal kvalitetno rješenje za desni bok, čini se posve logičnim što je kupovina novog desnog beka imperativ nad imperativima za Katalonce.

No, Barcelona se namjerava pojačati i u veznom redu. Marco Verratti (PSG) i Philippe Coutinho (Liverpool) glavne su mete. Katalonci namjeravaju dovesti jednog od njih dvojice.

Teško je očekivati da će Barca dobiti Bellerina za manje od 40 milijuna eura, i to je najsusretljivija cifra, jer vjerojatno će biti još veća, a za Verrattija ili Coutinha morat će izbrojati možda i sedamdesetak milijuna eura.

Lista za odstrel

Dakle, samo za dva igrača Barcelona će morati istresti najamnje 110 milijuna eura. Kako piše El Mundo Deportivo Barca ima problema sa sastavljanjem proračuna za novu sezonu i neće imati toliko novca za pojačanja pa je sasvim izvjesno da će morati nekoga prodati.

Prvi na otpusnoj listi je Arda Turan, a za njim slijede Javier Mascherano, Andre Gomes, Paco Alcacer, Rafinha, Aleix Vidal pa čak i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je nedavno produžio ugovor, ali to nije garancija da ga Barca neće prodati, barem tako piše El Mundo Deportivo.

Barcelona ima problema s financijama ne samo zbog loših kupovina nego još više zbog ekstremnog povećanja plaća najvećim zvijezdama. Udio plaća u proračunu već je probio dozvoljene limite. UEFA je već upozorila Barcelonu da mora voditi račune o tome ili će uslijediti sankcije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider