Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obećanje ludom radovanje?

Bandić upire prst u UEFA-u: Što se točno događa s projektom Svetice?

Prošlo je pola godine od početka radova na Sveticama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što se točno događa s projektom Svetice? Prema posljednjim imformacijama koje imamo, očito postoji veliki šum u komunikaciji između partnera - Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Zagreba, jer gradonačelnik za prestanak radova krivi UEFA-u, a Savez pak tvrdi da se radi na redefiniciji projekta zbog cijene. Ili je u pitanju nešto treće?

Prošlo je pola godine od početka radova na Sveticama. No, ubrzo je sve stalo, a gradonačelnik Milan Bandić ovog utorka je ispalio kako je razlog stajanja radova UEFA.

"Što se tiče ugovora, ugovor se poštuje. I sve će se ispoštivati u tom ugovoru. Ljudi su zapeli u financijsku krizu, nisu lovu dobili još od UEFA-e i neka rade svoj posao. Mi smo dobili suglasnost Kaptola da možemo to napraviti, da sudski tijek traje i ovo će za godinu dana biti k'o Wembley, k'o Wembley će izgledati."

HNS tvrdi da Bandić nije dobro informiran

Iz Nogometnog saveza pak stiže priopćenje prema kojem gradonačelnik, recimo to blago: nije dobro informiran.

"HNS u potpunosti raspolaže sredstvima za prvu i drugu fazu projekta te financiranje projekta nije upitno. U tijeku je redizajn projekta sa svrhom troškovne racionalizacije i uporabne optimizacije na temelju nagrađenog arhitektonskog rješenja te očekujemo skori završetak tog procesa kako bi se prionulo radovima na ovom strateškom projektu Saveza i Grada Zagreba. Želimo naglasiti da financiranje i izgradnja centra Svetice niti financijski niti organizacijski nije došla u pitanje niti u jednom trenutku", poručili su iz HNS-a.

Neslužbena verzija koju saznajemo iz krugova bliskih HNS-u kaže da sve stoji zbog prevelike cijene radova. Početna cifra ove investicije iznosila je nešto manje od 100 milijuna kuna, a sada je navodno skočila za 100 posto.

Zvuči nevjerojatno da se prije ulaska u investiciju, koja bi trebala imati i javne sadržaje poput kafića ili restorana, nije znalo koliko će koštati izvedba. Ili se možda onako po hrvatski netko s nekim nije dobro razumio oko cijene. Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, pročelnik Ivica Lovrić na naš upit koliko zapravo košta investicija HNS-a, poručuje: "Pitajte njih."

Kao i obično najedblji kraj izvlače oni najslabiji, u ovom slučaju atletičari.

"Bit će to pola nogometno, a pola za atletiku. S velikom vjerom smo ušli u ovo", početkom godine je govorio Boris Stepinac, dopredsjednik atletskog kluba Dinamo.

Možda će zaista za godinu dana na Sveticama biti Wembley po kojem će trčati sretni atletičari i nogometaši. A možda ćemo još jednom izgovoriti onu narodnu: obećanje ludom radovanje...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider