FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Doživotno suspendiran!

VIDEO Osramotio Hrvatsku i završio u pritvoru: Boksač brutalno istukao suca!

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar je nakon poraza na EP-u u Zagrebu fizički napao poljskog suca Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne ozljede. Doživotno je suspendiran od strane Hrvatskog boksačkog saveza i nalazi se u pritvoru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski juniorski boksač Vido Lončar povukao je sramotan potez nakon završetka borbe 2. kola Europskog prvenstva u amaterskom boksu, koje se ovih dana održava u Zagrebu.

Nakon što je glavni sudac prekinuo borbu protiv Litavca Algirdasa Baniulisa u 2. rundi zbog tehničkog nokauta, naš boksač Vido Lončar jednostavno se nije mogao s time pomiriti.

U trenutku kada je poljski sudac Maciej Dziurgot pozvao obojicu da pristupe centru ringa kako bi proglasio pobjednika, Lončar ga je udarcem u tijelo najprije oborio na pod, a potom ga s još nekoliko udaraca ozlijedio do te mjere da je sucu bila potrebna liječnička pomoć.

Netko od redara je za nogu povukao i izvukao Lončara iz ringa, jer da nije pitanje je kakve bi posljedice imao nesretni sudac. Sucu se nakon toga pružala liječnička pomoć u samom ringu nekoliko minuta, te da se u prvim trenucima nije mogao samostalno podići s poda.

Sudac s teškim tjelesnim ozljedama, Lončaru pritvor i doživotna suspenzija

Nesretni Poljak završio je u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama, a cijeli je slučaj prijavljen policiji te je Lončar završio u pritvoru.

Uslijedila je brza reakcija Hrvatskog boksačkog saveza koji je Lončaru, članu BK Sesvete čiji je utemeljitelj predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom, a još se očekuje i očitovanje Europske boksačke konfederacije.

"Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi", izjavio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider