FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Puno više udaraca

'Dosadni' Kličko i dalje nedodirljiv: Uvjerljivo obranio naslov

Ukrajinski boksač u New Yorku je bez većih problema obranio naslov svjetskog prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vladimir Kličko jednoglasnom odlukom sudaca u Madison Square Gardenu ostao je svjetski boksački prvak.

Izazivač Bryant Jennings cijelo vrijeme borbe bio je u podređenom položaju što su honorirala i sva tri suca te su ishod bodovali sa 116:111, 118:109 i 118:109 za Klička.

Ukupno je Ukrajinac uputio 546 udaraca naspram 376 Amerikančevih, koji je u najboljoj poziciji bio tijekom šeste i sedme runde, ali nije uspio povezati ozbiljniju seriju udaraca kojom bi uzdrmao Klička.

Jennings nije previše tugovao zbog poraza: "Ovaj poraz neće narušiti moje samopouzdanje. Nadam se da sam zaradio poštovanje, a uvjeren sam da sam pridobio neke navijače."

"Bilo je uzbudljivih i manje uzbudljivih pobjeda. Ovo je jedna od onih manje uzbudljivih. Nisam pronašao način kako mu zadati prave udarce. Stalno sam pogađao njegove ruke, a i nisam se branio onako impresivno kako to inače činim", izjavio je Kličko nakon što je 30-godišnjem Jenningsu nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri (ima 19 pobjeda).

Kličko uskoro protiv neporaženog Furya

Kličko u svom vlasništvu ima pojaseve svjetskog prvaka u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, a nedostaje mu samo onaj po WBC verziji koji je u vlasništvu Amerikanca Deontaya Wildera. No, prije nego što se upusti u borbu za jedini pojas koji trenutno nema u svom vlasništvu, Kličko će morati obraniti WBA naslov.

"Kako sada stvari stoje moj će sljedeći izazivač biti Tyson Fury, a taj će meč biti organiziran ili u Njemačkoj, ili u Velikoj Britaniji. Još moramo dogovoriti gdje i kada ćemo se boriti", rekao je Kličko.

Britanski teškaš još je uvijek bez poraza u karijeri (24-0), baš kao što je i Jennings bio, dok nije naletio na Klička.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider