Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo graniči s nemogućim

Nevjerojatno ostvarenje NBA superzvijezde: Ovo može samo on!

Kawhi Leonard je poseban igrač, a najbolje ga opisuju ovi nevjerojatni statistički podaci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kawhi Leonard je u uvjerljivoj pobjedi San Antonio Spursa protiv prvaka Cleveland Cavaliersa pokazao da je prava noćna mora za LeBrona Jamesa. Dvostruki uzastopni najbolji obrambeni igrač lige je u izravnom obračunu LeBronu iz ruku ukrao dvije lopte i zalijepio jednu blokadu, ograničivši ga na svega 17 koševa.

O Leonardovim obrambenim kvalitetama najbolje govori jedan nevjerojatan statistički podatak. Leonard u karijeri u utakmicama regularne sezone ima više ukradenih lopti (694) nego osobnih pogrešaka (685)! Trenutno je šesti kradljivac cijele lige, a i ove je sezone jedan od kandidata za najboljeg obrambenog igrača lige.

Za usporedbu, poznati obrambeni specijalist Tony Allen iz Memphis Grizzliesa u karijeri ima 1886 prekršaja na 1140 ukradenih lopti, dok prvi kradljivac lige Draymond Green ima 1092 prekršaja i 535 ukradenih lopti.

Osim ukradenih lopti, o tome koliko je Leonard poseban igrač govori još jedan statistički podatak koji graniči s nemogućim. U 465 utakmica u karijeri dobio je samo jednu tehničku, i to u svojoj prvoj sezoni!

 

Kawhi never gets angry.

A post shared by SB Nation (@sbnation) on

Iako je poznat kao igrač koji rijetko pokazuje emocije, ovaj je uspjeh gotovo nevjerojatan kad se uzmu u obzir današnji kriteriji. Suci su vrlo laki na tehničkim pogreškama koje dijele za „krivi pogled“, a gotovo svaki prigovor ili naguravanje rezultiraju tehničkim pogreškama.

Kriterij je nabolje opisao Leonardov suigrač Davis Bertans nakon što je isključen u utakmici s Milwaukee Bucksima. Latvijski košarkaš i bivši igrač Partizana je tada rekao da „u Srbiji barem dobijete isključenje zbog prave tučnjave.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider