Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Trijumfalna godina

Hrvatska ima skučeni kadar, ali se ipak "potukla" s dvije velike svjetske reprezentacije

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev javio se poslije utakmice Engleska - Hrvatska sa svojim dojmovima s kultnog Wembleyja.

Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Razočarani su i igrači i članovi stručnog stožera jer su u samoj završnici imali u svojim rukama sve, i veliku pobjedu na Wembleyju i plasman dalje u Ligi nacija, pa onda nakon toga i remi koji je značio barem ostanak u ovoj Elitnoj skupini, a na kraju su ostali bez ičega, i bez bodova i bez pobjede i ispali su.

Ali, razočaranje nije baš tako veliko jer ovo je ipak trijumfalna godina hrvatskog nogometa, a Hrvatska je u ovom kratkom formatu Lige nacija ipak muški odigrala, "potukla" se s dvije velike svjetske reprezentacije, Španjolskom i Engleskom, i na kraju tijesno ispala.

Oproštaj od Wembleyja na duže vrijeme

Ako ste se tijekom prijenosa pitali je li možda samo televizijski efekt da su hrvatski navijači, kojih je bilo oko 2.500, nadglasali engleske - nije, zaista je bilo tako i ovdje uživo. Bili su naši navijači fantastični, a naravno, nisu mogli nadjačati huk Engleza kad su padali njihovi golovi kad je odsviran kraj utakmice.

Opraštamo se od Wembleyja i to, vjerujem, na neko duže vrijeme. Ako ne bude nekih nepredviđenih i šokantnih raspleta u Ligi nacija, Hrvatska će u ždrijebu kvalifikacija za Euro biti u istoj jakosnoj skupini kao i Engleska, tako da će Hrvatska ovdje doći eventualno samo na neku prijateljsku utakmicu.

Promocija mladih igrača

Što još zaključiti? Naravno, nakon oproštaja igrača poslije Svjetskog prvenstva (Mandžukić, Subašić, Ćorluka), a ne zaboravimo niti da je u ovom dvoboju nedostajao Rakitić, Hrvatska ipak ima jedan skučeni kadar i nije se lako nositi s velikim nacijama koje imaju puno, puno veći izbor igrača.

Bavio sam se prije utakmice usporedbama što, primjerice, Engleska ima na bekovskim pozicijama, a što ima Hrvatska, i to je zaista neusporedivo.

Dobra strana je, primjerice, promocija mladih igrača, Nikole Vlašića i Josipa Brekala, koji su se zaista dokazali nakon što ih je izbornik Zlatko Dalić prepustio U-21 reprezentaciji s kojom su izborili plasman na Europsko prvenstvo. Hrvatska je promovirala dakle dvojicu sjajnih mladih igrača, tu je i povratnik Duje Ćaleta-Car i zaista čini se da nema straha za budućnost hrvatske nogometne reprezentacije.

Kako ste doživjeli Hrvatsku u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider