Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'podbacili i igrači'

Zaključak Ivice Mede: Nikakve pouke nismo izvukli iz prošlosti. Ovo se prečesto događa

Analizu učinjenog na Euru u Francuskoj dao je novinar portala GOL.hr Ivica Medo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon odlaska hrvatske reprezentacije iz Deauvillea, kampa u kojem su naši igrači bili smješteni tijekom Eura, analizu onog što su Vatreni i izbornik napravili dao je novinar portala GOL.hr Ivica Medo. Ante Čačić nije bio najbolje raspoložen dan nakon ispadanja od Portugala, dok je Medo odmah napisao da je izbornik Fernando Santos po treći put nadmudrio hrvatskog izbornika.

"Već nakon pola sata igre vidjelo se gdje ide ta utakmica. Santosova taktika bila je da umrtvi utakmicu, učini je nezanimljivom i nije se napravilo dovoljno u toj situaciji. Izbornik nije napravio dovoljno da preokrene tijek utakmice tijekom utakmice. Izmjene nije radio, dok smo s drige strane vidjeli koliko one znače kada je Santos uveo malog Sanchesa. Utakmica se preokrenula, a utakmicu je riješio tko, džoker s klupe - Quaresma". komentira novinar portala GOL.hr.

Raspored, rezultati i tablice

Izbornik je najviše kritika dobio zbog izmjena koje nije radio. Prvu je napravio u 88. minuti, a nije objasnio zašto tek tada.

"Vjerovao je igračima koji su na terenu. Oni nisu igrali najbolje. Čekao je Mandžukića no on nije proigrao. Čačić bi vjerojatno volio da uopće nema izmjena za vrijeme utakmice. A vidjeli smo kakav preokret mogu napraviti igrači s klupe", kaže Medo.

Ovo nije prvi put da ova generacija nije ispunila očekivanja.

"Ovo je četvrti ciklus da ova generacija nije ispunila vlastita očekivanja. To se prečesto događa. U najvažnijim utakmicama podbacimo. To nije slučajno. Nikakve pouke nismo izvukli. Pretendiramo na visoki plasman, a ponavljamo iste pogreške. Ako je HNS zadovoljan ovime onda je to to", kaže kolumnist GOL.hr-a.

"Krivi su i igrači. Oni igraju. Nitko na terenu nije preuzeo odgovornost. To se nažalost nije dogodilo".

Atmosfera je bila sjajna.

"Bilo je puno toga pozitivno i zbog toga ostaje najveća žal. Hrvatska je odustala od svog nogometa protiv Portugala. U skupini je igrala šarmantan nogomet i pobjeđivala. U osmini finala se netko preplašio i nije se igralo na jednaki način kao u skupini. Najveći dobitak su mladi igrači i povratak navijača na tribine", zaključuje Medo.

Intervju u cijelosti pogledajte na našem portalu.

Ivica Medo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider