Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Lensu

Hrvatska ispala s Eura, Portugal prošao golom u 117. minuti!

Hrvatska je u nevjerojatno dramatičnoj utakmici ispala s Europskog prvenstva u Francuskoj.

Hrvatska je u osmini finala Eura izgubila od Portugala 0:1 i oprostila se od natjecanja u utakmici koja će se dugo prepričavati.

Nakon ne previše zanimljivih100 minuta činilo se kako će odluka o pobjedniku pasti u ruletu jedanaesteraca, ali u 117. minuti Ricardo Quaresma je pogodio glavom iz neposredne blizine.

Hrvatska je tijekom cijele utakmice imala inicijativu, veći posjed, više pokušaja prema vratima, ali su svi bili neprecizni. Iz prvog pravog kontranapada, koji je uslijedio nakon što je Ivan Perišić pogodio vratnicu, a Ivan Strinić izgubio loptu, Portugalci su jurnuli prema vratima Danijela Subašića. Lopta je precizno došla do Cristiana Ronalda, čiji je udarac iz neposredne blizine Subašić obranio, ali je na nju natrčao Quaresma i poslao ju u nebranjenu mrežu.

Vida propustio najbolje šanse

U preostalom vremenu Hrvatska je mogla izjednačiti u 122. minuti, ali je udarac Domagoja Vide prohujao nekoliko centimetara uz lijevu vratnicu. Portugalci su izdržali i u četvrtfinalu će u četvrtak 30. lipnja igrati protiv Poljske koja je na penale izbacila Švicarsku.

Raspored, rezultati i tablice

Vrlo oprezno su u utakmicu ušli i naši i reprezentativci Portugala, svjesni da prava na kiks više nema. U uvodnim minutama Vatreni su zagospodarili terenom, igralo se uglavnom na polovici terena na kojoj su bili Portugalci, ali bez prigoda. Uostalom, kao i u nastavku prvog poluvremena.

Najbolju šansu za pogodak imao je Portugal je u 25. minuti kada je Pepe ostao sam u skoku, ali je pucao glavom preko gola s pet-šest metara.

Iz tog dijela igre najbolji hrvatski pokušaj zabilježili smo u 30. minuti kada je Ivan Perišić gađao bliži kut gola Ruija Patricija i pogodio vanjski dio mreže. Prije odlaska na odmor još je dvaput Hrvatska došla u šesnaesterac Portugala, bez konkretne prijetnje.

Čačić zakasnio s uvođenjem Kalinića i Pjace

U nastavku je naša reprezentacija prva zaprijetila. Igrala se 52. minuta kada je Perišić sjajno uposlio Strinića, ovaj odigrao dupli pas s Mandžukićem i centrirao, ali Pepe čisti ispred Rakitića. Nakon kornera je pucao Marcelo Brozović, preko gola sa šest-sedam metara iskosa s desne strane.

Deset minuta kasnije Vida je nakon ubačaja iz prekida glavom bio neprecizan, a ostao je dojam kako je Mandžukić bio u boljoj poziciji. Šteta što je Vida odlučio pucati...

Inače, Mario Mandžukić je bio loš, daleko od svojih najboljih izdanja, ništa mu nije polazilo za nogom, a na trenutke je, pogotovo dok se Hrvatska branila, izgledao prilično nezainteresirano. Tek u 88. minuti Ante Čačić je reagirao i zamijenio ga s Nikolom Kalinićem. Zakasnio je Čačić i s uvođenjem Marka Pjace koji je u 10 minuta pokazao da se morao ranije naći na terenu.

Cristiano Ronaldo u tri utakmice u skupini u svakoj je imao po 10 udaraca prema golu, a protiv Hrvatske u 90 minuta - niti jedan. Nažalost, dao je svoj obol u trenutku kad je to Portugalcima bilo najvažnije...

HRVATSKA - PORTUGAL 0:1

Stadion Bollaert-Delelis

GLEDATELJA: 33.500

SUDAC: Velasco Carballo (Španjolska)

STRIJELAC: 0:1 Quaresma (117)

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka (Kramarić, 120), Vida, Strinić - Modrić, Badelj: Brozović, Rakitić (Pjaca, 110), Perišić - Mandžukić (N. Kalinić, 88)

PORTUGAL: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Raphael - Joao Mario (Quaresma, 87), Adrien Silva (Danilo, 108), William, Andre Gomes (Renato Sanches, 50) - Nani, Criatiano Ronaldo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider