Automoto
SPORTOVI
Automoto
Istisnuo ga Ricciardo

McLaren pronašao zamjenu za Alonsa: "Nastavit ću tradiciju Španjolaca"

Potraga za nasljednikom dvostrukog svjetskog prvaka nije dugo trajala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto Fernanda Alonsa u bolidu McLarena od 2019. će voziti Carlos Sainz Jr.

Dva dana nakon što se dvostruki svjetski prvak odlučio umiroviti, u McLarenu su objavili kako je Alonsa zamijeniti njegov sunarodnjak koji ove sezone vozi za Renault.

"Oduševljen sam što ću voziti za McLaren od 2019. godine. To sam tražio neko vrijeme i uzbuđen sam zbog tog novog poglavlja u karijeri. U toj je momčadi bilo mnogo odličnih vozača, a jedan od njih je i Fernando. Ja ću nastaviti tradiciju Španjolaca u McLarenu", izjavio je Sainz Jr. nakon potpisa ugovora za kojeg su iz McLarena istaknuli da je višegodišnji, ne precizirajući na koliko je godina dogovorena suradnja.

Sainz Jr. je sin legende relija i dvostrukog svjetskog prvaka Carlosa Sainza, a u Formuli 1 je ove sezone trenutno 11. u poretku vozača s 30 osvojenih bodova.

U Renaultu je izgubio svoje mjesto nakon što je za njih potpisao Daniel Ricciardo jer čelnici momčadi nisu dvojili oko toga treba li zadržati Sainza ili Nicu Hulkenberga, puno iskusnijeg Nijemca. Prednost je dobio Hulkenberg koji je na sedmom mjestu u poretku vozača i najbolji je od izvan kruga onih najboljih (Mercedes, Ferrari, Red Bull).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider