Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stiže novi šamar?

Ruskinja priznala korištenje dopinga na Zimskim olimpijskim igrama!

Nakon njenog priznanja, izbrisan je i rezultat posade u kojoj je nastupala.

Nadežda Sergejeva (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ruska bobistica Nadežda Sergejeva priznala je korištenje zabranjene supstance te je stoga izbačena sa Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, objavio je Sportski sud (CAS) u subotu.

Sergejeva je bila pozitivna na preparat koji regulira rad srca trimetazidin na dopinškoj kontroli obavljenoj dva dana prije natjecanja u Pjongčangu.

"Sportašica je priznala kršenje antidopinških pravila i stoga je diskvalificirana, a i rezultat posade u kojoj je nastupala je također izbrisan", objavio je CAS.

Prije Sergejeve pozitivan na dopinškoj kontroli bio je i curlingaš Aleksandar Krušelnicki, kojemu je utvrđeno uzimanje meldonija koji povećava izdržljivost. Zbog tog pozitivnog nalaza oduzeta mu je brončana medalja osvojena u mješovitim parovima.

Dosada je četvero sportaša palo na dopinškoj kontroli u Pjongčangu, pa su ruski sportaši "odgovorni" za 50 posto pozitivnih nalaza.

Novi šamar Rusiji: Na zatvaranju bez vlastite zastave?

Ova dva slučaja uvelike umanjuju izglede da Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) dopusti ruskim sportašima da na svečanosti zatvaranja ZOI u nedjelju na stadion izađu pod vlastitom zastavom.

Zbog toga što je Rusima dokazano kako su na prošlim ZOI u Sočiju imali razrađen sustav varanja na dopinškoj kontroli, MOO je odlučio kako ruski sportaši na ZOI u Pjongčangu ne smiju nastupati pod zastavom svoje zemlje, već pod olimpijskom, dok će, ovisno o njihovom ponašanju u Pjongčangu, pred kraj Igara biti odlučeno hoće li im se dopustiti izlazak pod vlastitom zastavom na svečanosti zatvaranja. Kako je dvoje ruskih sportaša bilo pozitivno na dopinškim kontrolama, ostali ruski sportaši nisu optimistični po tom pitanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider