Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Kavijar i mesna štruca"

Prvi čovjek svjetskog hokeja dao skandalozan komentar na izostanak igrača iz NHL-a

Njemačka i Rusija igrat će u finalu hokejaškog turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Rene Fasel baca pak na revijalnoj utakmici u Rusiji (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hokejaški turnir na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu stigao je do same završnice uz, već sad to možemo reći, senzacionalan rasplet.

Njemačku nitko nije vidio niti u polufinalu, a oni su iznenadili cijeli svijet i plasirali se u finale trijumfom nad Kanađanima.

U finalu Nijemce čekaju Rusi, a nemali je broj onih koji omalovažavaju njemački rezultat jer na ovim Igrama nije bilo igrača iz najjače hokejaške lige svijeta, NHL-a.

"Ne morate svaki dan jesti kavijar, možete živjeti i od mesne štruce i kobasica. Petak je bio takav dan", izjava je koju je dao Rene Fasel, predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) u sklopu svog odgovora svima koji su isticali manju atraktivnost olimpisjkog turnira s obzirom na izostanak najboljih svjetskih hokejaša.

"Naravno da su ljubitelji hokeja razočarani što nema igrača iz NHL-a, ali što se tu može. Mi moramo promovirati hokej, a polufinalna utakmica Njemačke i Kanade bila je nešto posebno. Mislim da nikoga u Njemačkoj nije briga što nema NHL igrača u Pjongčangu", dodao je Fasel.

Veliko finale između Njemačke i Rusije na rasporedu je u nedjelju s početkom u 5:10 po našem vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider