.

 

Ukrajinski huligani učinit će sve za 'bijelu Europu', Poljaci vrijeđali Nizozemce

  • Zagreb, 2012-06-07T22:32:32CEST
  • Autor:
  • Gol.hr News Sports hr_HR
  • 15 komentara

Poljski i ukrajinski huligani među najozloglašenijima su u Europi. Specijalizirani za ulične obračune, ponosni na svoje rasističke i antisemitske stavove. Poslastica su im prekidi utakmica, a sve vole začiniti sukobima s policijom.

 
 
 
 
Iz DNEVNIKA Ukrajinski huligani učinit će sve za 'bijelu Europu', Poljaci vrijeđali Nizozemce
Iz DNEVNIKA Ukrajinski huligani učinit će sve za 'bijelu Europu', Poljaci vrijeđali Nizozemce

"Imamo mrežu huligana u svakom gradu. Možemo pokrenuti rat samo jednim pozivom. U Ukrajini je huliganizam mješavina politike, patriotizma i nacionalizma. Ovdje se ozbiljno spremamo i treniramo, za 'bijelu Europu' spremni smo učiniti sve", priznaje Dmitro Semčuk, vođa Patriota Ukrajine.

Nogometaši koji su kruh zarađivali na poljskim terenima svjedoče kako su i sami proganjani zbog "krive" boje kože. Hukanju s tribina tijekom skorašnjeg Eura, UEFA je propisala nultu toleranciju.

"Suci će imati potpune ovlasti prekinuti utakmicu dođe li do rasističkih povika. Učinit ćemo sve što je u našoj moći, ali ovo nije problem samo nogometa, već cijeloga društva", kaže Michel Platini, predsjednik UEFA-e.

Osim UEFE, rigorozna će biti i policija. Na problematične navijače slat će pse istrenirane da grizu za testise.

"Bit ćemo maksimalno tolerantni, no odluči li se netko na kršenje zakona, odmah ćemo reagirati", otkriva Krzysztof Hajdas iz poljske policije.

Vrijeđanje na rasnoj osnovi na svoj način je osudio i problematični dečko talijanskog nogometa, Mario Balotelli. Začuje li hukanje s tribina, istoga trena izlazi iz igre, pakira stvari i odlazi kući.

"U Rimu su bila dva, tri dječaka koje bih prebio da policija nije tako brzo reagirala. Ozbiljno vam kažem, razbio bi ih! Nadam se da se to neće ponoviti, jer bi u tom slučaju završio u zatvoru. Ubio bi nekoga", bijesan je Balotelli.

A da bi situacija mogla biti itekako ozbiljna, potvrdio je današnji trening nizozemske reprezentacije. Manja skupina poljskih huligana oponašala je majmunske zvukove, te na taj način provocirala tamnopute igrače Oranja. Nadamo se samo da će to ostati izoliran slučaj, te da ćemo umjesto prvorazrednog primitivizma svjedočiti samo prvorazrednom nogometu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))


Anketa

Tko će u finale Lige prvaka, Mandžo ili Modrić?