Tenis
SPORTOVI
Tenis
seli u bugarsku

Zagreb nakon deset godina ostao bez ATP turnira

Zagrebački ATP turnir koji je od 2006. do 2015. igran u Domu sportova, od 2016. godine seli u bugarski glavni grad Sofiju, potvrdili su u priopćenju organizatori Zagreb Indoorsa, kao i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) u vijesti na svom internetskom portalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Veliki rezultati i pohvale igrača za organizaciju proteklih 10 godina PBZ Zagreb Indoorsa uvijek će ostati zapisani u analima bijelog sporta. Nastupila su velika svjetska teniska imena: Novak Đoković, Andy Murray, Stan Wawrinka te perjanice hrvatskog tenisa i osvajači zagrebačkog turnira: Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivan Dodig te Ivo Karlović i Borna Ćorić", stoji u kratkom priopćenju iz ureda turnira u kojem se ističe da je slika Zagreba obišla svijet te kroz TV prijenose stigla u više od 160 zemalja na pet kontinenata.

U deset izdanja zagrebačkog turnira samo se dvaput, 2012. i 2015. godine, dogodilo da Hrvatska nije imala svog predstavnika u finalu. Marin Čilić je s četiri zagrebačka trijumfa (2009, 2010, 2013, 2014.) rekorder Zagreb Indoorsa na kojem je 2006. Ivan Ljubičić postao prvim pobjednikom, pobjedivši na putu do naslova današnje velike zvijezde, a tadašnje velike nade svjetskog tenisa, Andyja Murrayja (1. kolo) i Novaka Đokovića (polufinale). Ljubičić je još dvaput gubio u finalima, 2007. od Marcosa Baghdatisa i 2008. od Sergija Stahovskija.

Svoj jedini pojedinačni ATP naslov u karijeri u Domu sportova je 2011. osvojio Ivan Dodig, a 2009. godine svjedočili smo prvom obračunu dvojice Hrvata za ATP trofej nakon 19 godina, kad je Marin Čilić nadigrao Marija Ančića u njegovom posljednjem finalu na ATP turnirima.

Posljednji naslov pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa u veljači ove godine osvojio je Španjolac Guillermo Garcia-Lopez koji je u finalu nadigrao Talijana Andreasa Seppija.

Od 2016. godine, u već ranije utvrđenom terminu od 1. do 7. veljače, u vrhunskom tenisu uživat će bugarski ljubitelji tenisa, nakon što je ATP-jev Odbor direktora odobrio premještanje turnira iz Zagreba u Sofiju. Bugarska će se tako po prvi puta naći među država koje se mogu pohvaliti da su domaćini ATP turnira. Pod nazivom Garanti Koza Sofia Open turnir će se igrati na tvrdoj podlozi u bugarskoj najmodernijoj dvorani, Armeec Areni, koja je otvorena 2011. godine, a za potrebe ovog događaja moći će primiti oko 15.000 gledatelja.

"Bugarska je kroz njenog najboljeg igrača Grigora Dimitrova već postala prepoznatljiva na ATP World Touru. Dodavanjem Bugarske kao organizatora, ATP World Tour će se u 2016. godini naći u 32 države svijeta", izjavio je Izvršni direktor i predsjednik ATP-a Chris Kermode.

Osim odluke o premještanju turnira iz Zagreba u Sofiju, Odbor direktora dopustio je i preseljenje zemljanog turnira u Maroku iz Casablance u Marrakech. Termin turnira je od 4. do 11. travnja 2016.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider