Tenis
SPORTOVI
Tenis
na dobrom putu

Konjuh bez finala: Iskustvo Janković ipak presudilo!

Mlada Dubrovčanka Ana Konjuh nije uspjela izboriti finale turnira u kineskom Guangzhou...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se plasirala u finale teniskog WTA turnira u Guangzhou nakon što je u petak u polufinalu bolja od nje bila Srpkinja Jelena Janković sa 7-5, 7-6(7) nakon sat i 45 minuta igre.

U prvom setu je Janković prvi put uzela servis našoj tenisačici za vodstvo od 3-1, a Konjuh je nakon toga, kod 4-2, propustila priliku vratiti servis. Međutim ipak uspijeva kasnije, Janković propušta tri set lopte i Konjuh je stiže na 5-5. Kod rezultata 6-5 za Srpkinju, Konjuh radi dvije dvostruke pogreške i Janković, nekada prva tensačica svijeta, prvi set dobiva sa 7-5.

Odmah na otvaranju drugog seta, Konjuh je napravila break. Vrlo brzo je opet uzela servis srpskoj tenisačici i povećala prednost na 4-1. Konjuh je čak imala priliku servirati za set, ali je Janković vratila oba servisa i izjednačila na 5-5. Srpska tenisačica tada dobija svoj servis i dolazi u vodstvo od 6-5, ali nakon toga 18-godišnja Dubrovčanka ipak uspijeva izboriti tie-break.

Iako je Janković povela sa 3-0 na početku tie breaka, naša tenisačica osvaja pet uzastopnih poena i dolazi u vodstvo od 5-3. No, tada opet dolazi do pada koncentracije kod mlade Ane Konjuh. Janković izjednačava i na kraju osvaja set ujedno i meč.

Konjuh je imala realizaciju prvog servisa 43 posto i napravila je šest dvostrukih grešaka, dok je Janković imala 61 posto. Naša je tenisačica osvojila 75, a Janković 79 od ukupno 154 poena.

Ovo je bio drugi susret između naše tenisačice, 54,. na WTA ljestvici i 31-godišnje Janković, 37. tenisačice svijeta, i druga pobjeda Srpkinje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider