Tenis
SPORTOVI
Tenis
Flavia rekla zbogom

WTA Finals: Šarapova odvela Radwansku u polufinale, a Pennettu poslala u mirovinu

Ruskinja Marija Šarapova i Poljakinja Agnieszka Radwanska pobjedama u dva seta nad Flavijom Pennettom i Simonom Halep izborile su mjesto u polufinalu WTA Championshipsa u Singapuru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za poljsku tenisačicu Radwansku je nakon dva uvodna poraza postojao samo jedan scenarij u mečevima posljednjeg kola u Crvenoj skupini, koji će je odvesti u polufinale i upravo taj se dogodio. Prvo je okrenula zaostatak 1-5 u tie-breaku prvog seta protiv Rumunjke Simone Halep i svladala ju sa 7-6 (5), 6-1, a onda je Marija Šarapova nadoknadila zaostatak od 2-4 u prvom setu protiv pobjednice US Opena te slavila sa 7-5, 6-1 i tako poslala 33-godišnju Flaviju Pennettu u mirovinu.

Organizatori su htjeli da Pennetta bude dio kratke ceremonije u kojoj bi joj se odala počast za sve što je napravila u karijeri, međutim Talijanka je to odbila, te se mahanjem ruke oprostila od navijača i tenisa...

Šarapova je sa samo jednim izgubljenim setom u tri dvoboja osvojila prvo mjesto u Crvenoj skupini, a Agnieszka Radwanska je u krugu tenisačica s jednom pobjedom i dva poraza imala najbolji omjer osvojenih i izgubljenih setova (3-4) što joj je donijelo drugo mjesto.

Šarapova će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane iz Bijele skupine, a Radwanska protiv provoplasirane tenisačice. Zasada je s dvije pobjede vodeća Španjolka Grbine Muguruza, 1-1 imaju Angelique Kerber i Petra Kvitova, a bez pobjede je Lucie Šafarova. U petak se u posljednjem kolu Bijele skupine sastaju: Muguruza - Kvitova i Kerber - Šafarova.


Crvena skupina - 3. kolo:

Agnieszka Radwanska (Polj) - Simona Halep (Rum) 7-6 (5), 6-1

Maria Šarapova (Rus) - Flavia Pennetta (Ita) 7-5, 6-1

Ljestvica:

1. Šarapova 3 3 0 6-1 6

2. Radwanska 3 1 2 3-4 2

3. Halep 3 1 2 2-4 2

4. Pennetta 3 1 2 2-4 2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider