Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kakva šteta

Konjuh propustila iznenaditi nekoć najbolju tenisačicu svijeta

Talentirana Hrvatica u trećem je pokušaju bila blizu prvog skalpa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 81.) doživjela je i treći poraz u isto toliko dvoboja s Dankinjom Caroline Wozniacki (WTA - 22.) koja ju je u ponedjeljak, nakon dva 155 minuta borbe, svladala s 4-6, 6-3, 7-5 u meču prvog kola WTA Premier turnira u Dohi.

Iako je po prvi put uspjela osvojiti set protiv Dankinje poljskog porijekla te imala niz odličnih poteza, 18-godišnja Dubrovkinja je još jednom platila visoku cijenu, zbog brojnih neforsiranih pogrešaka (62), od kojih je mnoge napravila kad je Wozniacki već bila u bezizlaznim situacijama.

Konjuh je u prvom setu povela 3-0 pa dopustila Dankinji da se vrati do 4-4, ali je još jednim, trećim breakom u setu uspjela doći do velike prednosti. Izgubljeni servis u drugom gemu drugog seta koštao je Konjuh gubitka te dionice dvoboja.

Bivši 'broj 1' svjetskog tenisa u odlučujućem je setu s dva breaka povela 5-2. Uslijedio je veliki povratak naše tenisačice. Konjuh je u osmom gemu spasila jednu meč-loptu i vratila jedan izgubljeni servis-gem. Nizom sjajnih, neobranjivih udaraca 18-godišnja hrvatska Fed Cup reprezentativka je izvukla još četiri meč-lopte, 40-0 i jednu prednost, kad je Wozniacki po drugi put servirala za pobjedu. Konjuh je iskoristila drugu priliku za izjednačenje na 5-5, ali je već u sljedećem gemu po treći put u setu izgubila gem na početnom udarcu.

Kad je treći put servirala za pobjedu Dankinja je bila suočena s još jednim breakom. Konjuh je stigla do 15-40, no, Wozniacki se izvukla i stigla do novih meč-lopti. Šestu je propustila neforsiranom pogreškom, a sedmu i osmu je Konjuh spasila s dva sjajna 'winnera'. Nažalost, na devetu meč-loptu naša je tenisačica napravila još jednu, 62. neforsiranu pogrešku te nakon dva sata i 35 minuta velike borbe propustila Wozniacki u drugo kolo, gdje ju čeka Australka Daria Gavrilova.

Konjuh je imala daleko više izravnih poena od Caroline Wozniacki (43-21), ali je i previše griješila u odnosu na suparnicu (62-24), zbog čega je ostala bez prilike za vrijednu pobjedu. Donna Vekić je tako ostala jedina hrvatska predstavnica u turniru, a u 2. kolu čeka ju 8. nositeljica Španjolka Carla Suarez Navarro.

WTA Doha - 1. kolo:

Denisa Allertova (Češ) - Jelina Svitolina (Ukr/15) 7-5, 6-4

Nao Hibino (Jap) - Jaroslava Švedova (Kaz) 6-3, 6-7 (5), 6-3

CoCo Vandeweghe (SAD) - Kirsten Flipkens (Bel) 7-5, 6-2

Roberta Vinci (Ita/9) - Lesija Curenko (Ukr) 6-2, 6-1

Monica Niculescu (Rum) - Sabine Lisicki (Njem) 6-2, 6-2

Caroline Wozniacki (Dan/13) - ANA KONJUH (HRV) 4-6, 6-3, 7-5

Daria Gavrilova (Aus) - Misaki Doi (Jap) 6-1, 6-1

Jelena Vesnina (Rus) - Caroline Garcia (Fra) 6-3, 7-5

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider