Tenis
SPORTOVI
Tenis
nikad veći

Wimbledonski nagradni fond ponovno narastao: Pobjednicima po dva milijuna

Ovogodišnji pobjednici Wimbledona u pojedinačnim konkurencijama ponijet će kući sa sobom 'masni' ček...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva milijuna funta zaradit će tenisačica i tenisač koji ove godine osvoje naslov pobjednika Wimbledona, objavljeno je u utorak na uobičajenoj konferenciji za medije u All England Clubu.

U odnosu na prošlu godinu to je 120.000 funta više za glavnu nagradu, odnosno 6,4%, dok je nagradni fond u ukupnom iznosu uvećan za 1,35 miljuna funta, odnosno za 5 %. Ukupan nagradni fond turnira je 28,1 milijun funta.

Vodstvo All England Cluba nastavlja s provođenjem plana renoviranja terena 1, za koji su u prodaju puštene pretplatničke ulaznice za četverogodišnje razdoblje od 2017. do 2021. godine. Cijena po sjedalici iznosi 31.000 funta, a ulaznice je moguće legalno preprodati. Od novca prikupljenog prodajom tih ulaznica djelomično će biti financirano postavljanje krova nad stadionom i povećanje kapaciteta za još 900 mjesta te izgradnja trga na mjestu sadašnjeg terena 19.

U Wimbledonu za ovu godinu planiraju uvesti postroženi proces akreditiranja, kao i povećanu kontrolu i analizu podataka koji bi mogli otkriti postoje li moguće nepravilnosti koje bi upućivale na namještanje mečeva.

Osim povećanja nagradnog fonda za turniru u Wimbledonu te ulaganja u renoviranje cijelog kompleksa, All England Club je zaslužan za revitalizaciju nekih turnira na travnatoj podlozi, za koje će priskrbiti novac za nagardni fond. Naime, kako je prošle godine sezona igranja na travi produžena za jedan tjedan, ove će godine biti dodan WTA turnir u Mallorci, a od 2017. godine vraća se zajednički WTA i ATP turnir u Eastbourneu, a i Nottingham će dobiti turnir na kojem će se za bodove natjecati i tenisačice i tenisači.

"Wimbledon je posvećen stvaranju bolje teniske budućnosti investirajući u igrače, infrastrukturu te u dio sezone igranja na travi", izjavio je predsjednik All England Cluba Philip Brook.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider