Tenis
SPORTOVI
Tenis
repriza Australije

Serena 'pomela' zvijezdu Playboya, za naslov protiv Kerber

Serena Williams i Angelique Kerber ponovno će se u ovoj sezoni susresti u Grand Slam finalu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams po deveti se put u karijeri plasirala u finale Wimbledona gdje će za suparnicu imati Njemicu Angelique Kerber. Braniteljica naslova je u prvom polufinalnom susretu za samo 48 minuta svladala Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6-2, 6-0, dok je Kerber sa 6:4, 6:4 bila bolja od starije sestre Williams - Venus.

Serena Williams (34) dosada je šest puta podizala pobjednički pehar u All England Clubu, prvi put 2002., a posljednji put prošle godine, dok je dva puta gubila u finalima.

Pobjedom protiv Vesnine, koja je prije dvije godine osvanula na naslovnici muškog časopisa Playboya, je ponovno stigla nadomak osvajanja svog ukupno 22. Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji čime bi se izjednačila s Njemicom Steffi Graf na drugom mjestu svih vremena, a ispred nje bi ostala samo Australka Margaret Court sa 24 naslova. U prva dva pokušaja, finalima Australian Opena, odnosno Roland Garrosa ranije ove godine, zaustavljale su ju Njemica Angelique Kerber i Španjolka Garbine Muguruza.

Serena će u subotnjem finalu igrati upravo protiv Kerber, koja ju je pobijedila na prvom Grand Slamu sezone - Australian Openu. Kada bi Kerber, koja je sa 6:4, 6:4 slavila protiv Venus, još jednom slavila protiv Amerikanke postala bi prva tenisačica ikada koja je Serenu u istoj sezoni dva puta pobijedila u finalu.

Wimbledon, polufinale:

Serena Williams (SAD/1) - Jelena Vesnina (Rus) 6-2, 6-0

Angelique Kerber (Njem/4) - Venus Williams (SAD/8) 6:4, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider