Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bila je favoritkinja

Wimbledon: Porazi Donne Vekić i Darije Jurak

Hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u 2. kolu trećeg Grand Slam turnira Wimbledona od Ruskinje Vjere Zvonarjeve sa 6-4, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je po kladionicama i mišljenju mnogih bila favoritkinja, Vekić je odigrala slabiji susret, dok je Zvonarjeva dala naznake svoje forme od prije nekoliko sezona.

Naša je tenisačica bolje otvorila susret i napravila break za 2-1, ali je već u idućem servis-gemu ispustila svoj početni udarac. Zvonarjeva je potom zadržala svoj servis, a onda još jednom oduzela servis Vekić za vodstvo 4-2.

Naša se tenisačica potom vratila na 4-4, ali je nakon toga Ruskinja povezala dva dobra gema i zaključila prvi set rezultatom 6-4.

U drugom su setu obje tenisačice držale svoj servis do osmog gema, a onda je Zvonarjeva oduzela servis našoj predstavnici i osigurala si servis za meč. Međutim, Vekić radi break, vraća se u susret, ali potom ponovno gubi početni udarac, a samim time i meč.

Poraz je upisala i Darija Jurak konkurenciji parova, koja je s Amerikankom Megan Moulton-Levy poražena od prvih nositeljica i pobjednica Roland Garrosa – Su-Wei Hsieh / Shuai Peng.

Nakon sat i pet minuta igre kinesko-tajvanska kombinacija slavila je rezultatom 6-2, 7-5. Susret je otvoren s četiri izgubljena servis-gema, a potom su Hsieh i Peng nanizale četiri gema i osvojile prvu dionicu.

U drugom su setu obje kombinacije u ranoj fazi izgubile po jedan početni udarac, da bi Hsieh i Peng pri servisu Jurak i Moulton-Levy za ostanak u meču napravile ključan break za pobjedu. (TS)

 

Wimbledon (ž), 2. kolo:

pojedinačno

Zvonarjeva – Vekić 6-4, 6-4

 

parovi

Hsieh/Peng (1) – Jurak/Moulton-Levy 6-2, 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider