Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izgubila od Cibulkove

Lučić-Baroni poražena u 1. kolu Wimbledona

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u 2. kolo Wimbledona, bolja od nje je u susretu 1. kola bila 19. nositeljica Slovakinja Dominika Cibulkova sa 7-5, 6-3 nakon sat i 44 minute.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Lučić-Baroni i Cibulkove i peta pobjeda slovačke igračice. Po drugi puta su se sastale u Wimbledonu, a 2011. je bilo 3-6, 6-3, 8-6 za Cibulkovu.

Lučić-Baroni je bolje otvorila dvoboj, povela sa 3-1, no potom je počela previše griješiti i Cibulkova je vrlo brzo vratila zaostatak i poravnala na 3-3. Uslijedio je 20-minutni prekid zbog ukazivanja pomoći jednoj gledateljici kojoj je pozlilo, a u nastavku je Cibulkova imala stalnu inicijativu.

Lučić-Baroni je u osmoj igri spasila tri "break-lopte", još po jednu kod 4-5 i 5-6, ali je i drugu u 12. igri prvog seta, pa je Cibulkova dobila prvu dionicu sa 7-5.

U drugi set Slovakinja je krenula furiozno, te povela sa 4-0 i činilo se kako će dvoboj biti brzo gotov. Ipak, Lučić-Baroni je tada počela pogađati "winnere" i uspjela dva puta zaredom oduzeti servis Slovakinji i približiti se na 4-3. Nažalost, kompletan povratak nije joj uspio, u osmom je gemu još jednom pokleknula na svom početnom udarcu da bi potom Cibulkova izvukla 15-30 na svoj servis i završila dvoboj u svoju korist.

Ispadanjem Lučić-Baroni Hrvatska je ostala na jednoj predstavnici u ženskoj konkurenciji, mladoj Ani Konjuh koja će kasnije u utorak igrati susret 1. kola protiv Talijanke Karin Knapp.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider