Tenis
SPORTOVI
Tenis
Lovi osmi naslov

Federer 'express' projurio pokraj Raonića za deveti finale

Švicarski tenisač Roger Federer plasirao se u deveti finale Grand Slam turnira Wimbledona nakon uvjerljive 6-4, 6-4, 6-4 pobjede nad Milošom Raonićem..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je svoj 25. finale Grand Slam turnira izborio nakon sat i 41 minute igre petom pobjedom u karijeri, iz isto toliko susreta, protiv Kanađanina crnogorskih korijena. Federer je pobjedom osigurao da se od ponedjeljka vraća na broj 3 ATP-jeve ljestvice, odnosno da ponovno postaje švicarski reket broj 1. Naime, zamijenit će mjesta sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom.

Đoković uz puno muke preko 'Baby Federera' do finala Wimbledona

Federer je na početku susreta dobio bacanje novčića, ali je za razliku od 95 posto slučajeva kada izabire servirati, izabrao manje vjetrovitu stranu što se pokazalo možda i ključnim za dvoboj. Naime, Federer je odmah napravio break i time "pripitomio" inače sjajnog servera Raonića.

Federer je radio još po jedan break u naredna dva seta, oba put u devetom gemu seta, pri rezultatu 4-4. Nakon toga bi glatko odservirao za osvajanje seta, odnosno u konačnici i meča. Raonić je samo jednom prijetio Federerovom servisu, no Švicarac je to sigurno spasio.

Federer će svoj osmi naslov u Wimbledonu, kojim bi pretekao Petea Samprasa koji također ima sedam, loviti protiv Novaka Đokovića, koji je ranije bio bolji od Grigora Dimitrova u četiri seta.

Federer i Đoković odigrali su čak 34 međusobna susreta, a Švicarac trenutno vodi s 18-16. Zanimljivo, samo su jednom igrali na travi, upravo u Wimbledonu prije dvije godine, kada je Federer u polufinalu slavio s 3-1 u setovima. Švicarac je nakon toga uzeo svoj posljednji Grand Slam naslov. 

Finalni ogled na rasporedu je u nedjelju. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider