Tenis
SPORTOVI
Tenis
Wimbledon

Ante Pavić ispao i zaradio komplimente, prezimenjak Mate briljira u parovima

Španjolski tenisač Feliciano Lopez pokazao se kao nepremostiva prepreka za našeg Antu Pavića u 2. kolu Wimbledona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Feliciano Lopez je slavio sa 6-4, 7-6(4), 7-5 i opravdao status favorita kao 19. nositelj turnira.

U cijelom meču Pavić Lopezu nije uspio oduzeti servis, dok je Španjolcu to uspjelo u dva navrata, u prvom i trećem setu.

Ante Pavić je imao skoro trostruko više neforsiranih pogrešaka od Lopeza (28-10) u čemu treba tražiti razloge poraza, a valja reći i da je usprkos 15 zabijenih asova imao i 9 neforsiranih pogrešaka.

Pavić je 163. tenisač svijeta koji je glavni ždrijeb izborio kroz kvalifikacije, a u 1. kolu je protiv Kolumbijca Alejandra Falle upisao prvu pobjedu na nekom Grand Slam turniru.

Nakon nastupa na terenima All England Cluba Pavić će definitivno napredovati na najnovijoj ATP ljestvici.

"Meč je bio vrlo tijesan. Mislim da je Pavić imao puno samopouzdanja, nakon što je ostvario lijepu pobjedu protiv Falle u 1. kolu. Ovo je bio težak meč za mene. Naročito mi je bilo teško vraćati njegove servise, jer je on servirao jako dobro. Bilo je tijesno, ja sam napokon krajem trećeg seta pronašao način da napravim break i dobijem meč. Jasno da sam sretan zbog toga", rekao je Lopez, koji će u 3. kolu igrati protiv Amerikanca Johna Isnera.

Wimbledon, tenisači, 2. kolo:

F. Lopez (19) - A. Pavić 6-4, 7-6(4), 7-5

Wimbledon: Mate Pavić u osmini finala parova

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Brazilac Andre Sa plasirali su se u osminu finala Wimbledona u konkurenciji parova.

Ljevoruki 20-godišnji Splićanin, koji je prije tri godine osvojio juniorski Wimbledon u konkurenciji parova, te njegov 37-godišnji brazilski partner, pobijedili su u 2. kolu Rusa Tejmuraza Gabašvilija i Kazahstanca Mihaila Kukuškina 3-6, 7-6(6), 6-4, 6-4. Pavić i Sa iskoristili su dvije od osam break-lopti, a njihovi suparnici jednu od četiri.

Pavić i Sa za četvrtfinale će igrati protiv boljih iz ogleda u kojem će igrati osmi nositelji, Indijac Bopanna i Pakistanac Qureshi protiv Kanađanina Pospisila i Amerikanca Socka. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider