Tenis
SPORTOVI
Tenis
odluka s murryjem

Wawrinka jednog Španjolca poslao kući, a drugog u polufinale

U susretu 2. kola skupine "Ilie Nastase" na ATP World Tour Finalsu tenisača u Londonu Švicarac Stan Wawrinka svladao je Španjolca Davida Ferrera sa 7-5, 6-2 i tako ostao u igri za prolazak u polufinale, dok je Ferrer s drugim porazom u isto toliko nastupa ostao bez izgleda za plasman među najbolja četiri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboj igrača koji su izgubili svoje prve susrete bolje je krenuo Ferrer koji je poveo sa 5-2 u prvom setu. No, potom je Wawrinka osvojio 10 od sljedećih 11 gemova i stigao do vodstva 7-5, 5-1 i tako praktički riješio dvoboj u svoju korist.

Pobjeda Wawrinke ujedno je označila i to da je Španjolac Rafael Nadal, koji je u prvom susretu 2. kola ove skupine uvjerljivo svladao Britanca Andyja Murraya sa 6-4, 6-1, kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale.

Kolo prije kraja natjecanja u skupini Nadal je vodeći s omjerom 2-0, slijede Wawrinka i Murray sa po 1-1, a na dnu je Ferrer sa 0-2. U posljednjem kolu u petak sastaju se Murray i Wawrinka koji će tako u izravnom okršaju odlučivati tko će se od njih dvojice pridružiti Nadalu u polufinalu, te Nadal i Ferrer u meču koji nema rezultatsku važnost.

Još u utorak je s dvije pobjede u skupini "Stan Smith" prolazak u polufinale osigurao Švicarac Roger Federer koji će u četvrtak protiv Japanca Keija Nishikorija pokušati osvojiti i prvo mjesto u skupini. Nishikori, koji ima omjer 1-1, će pak pobjedom pokušati izboriti prolazak u polufinale. No, za to mu je potrebna i pomoć Čeha Tomaša Berdycha, koji je izgubio oba svoja dosadašnja meča, a koji bi u četvrtak trebao svladati prvog igrača svijeta i branitelja naslova pobjednika na "mastersu", Srbina Novaka Đokovića, koji kao i Nishikori ima omjer 1-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider