Tenis
SPORTOVI
Tenis
ide po grand slam

VIDEO Rafa se vraća: Nadal je ponovno onaj stari!

Teniska sezona je na izmaku, a za najbolje igrače svijeta još je preostalo odraditi završni turnir osmorice najboljih - ATP World Tour Finals...

Jedan od sudionika smotre najboljih tenisača u 2015. godini bit će i preporođeni Španjolac Rafael Nadal. U posljednjih mjesec dana mogli smo vidjeti dobrog 'starog'Nadala, a ne onog koji se 'izgubio' u drugoj polovici 2014. godine. Tada je otprilike nestalo samopouzdanje kojim je zračio svaki put kada bi kročio na teniski teren.

U posljednjih pet tjedana Nadal je upisao dva finala na turnirima iz serije ATP 500 (porazi od Novaka Đokovića i Rogera Federera), polufinale Masters 1000 turnira u Šangaju (poraz od Tsonge) i četvrtfinale Mastersa u Parizu (poraz od Wawrinke). No što je još bitnije od rezultata vidjeli smo samopouzdanog Španjolca koji je ponovno udarao kako samo on zna i smješta lopte na nedohvatljiva mjesta za svoje suparnike.

Ususret World Tour Finalsu u Londonu (15. do 22. prosinac) Nadal je priznao da je kriza iza njega, a otkrio je i pravi razlog svog stanja u posljednjih godinu dana tijekom kojih je pretrpio poveći broj neobjašnjivih poraza.

"Po prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri (od 2001. godine) nisam imao kontrolu nad svojim živcima i emocijama na terenu. Prošao sam kroz neka uistinu teška razdoblja, ali sada je to iza mene. Bila je tu riječ o 'mentalnoj ozljedi'", tvrdi osvajač 14 Grand Slam naslova.

"Prošla dva mjeseca sam radio stvari onako kako sam na to navikao. Kontrolirao sam svoju anksioznost i ponovno sam uživao na terenu", veli Španjolac.

Mnogi su vjerovali da je Nadalova karijera 'gotova' zbog silnih problema s ozljedama (koljena, leđa, ručni zglob), no problem je bio u njegovom samopouzdanju.

"Kada izgubite samopouzdanje očekujte previše od sebe i tu se stvari kompliciraju. Iza mene je sedam teških mjeseci u kojima sam se borio da ponovno pronađem pozitivno mentalno stanje", otkrio je Nadal.

Španjolac u intervjuu za španjolske medije nije propustio čestitati Novaku Đokoviću na nevjerojatnoj godini koja je gotovo iza njega.

"Nole je sasvim zasluženo najboljih igrač svijeta i treba mu na tome čestitati".

Po prvi puta od 2004. godine Nadal u sezoni nije osvojio nijedan turnir iz serije Masters 1000, ali nijedan Grand Slam naslov. Ako nastavi igrati kao na kraju ove sezone, možemo se veseliti 2016. godini i novim izazovima koji su ispred španjolskog 'matadora'. Vjerujemo da mu većina želi barem još jedan, jubilarni 10., Roland Garros...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider