Tenis
SPORTOVI
Tenis
Može li bolje od ovoga?

VIDEO Brutalno! Kakav su teniski spektakl priredili Đoković i Federer

Dvoboj 'titana' između Novaka Đokovića i Rogera Federera u Indian Wellsu otišao je na stranu svjetskog broja 1 i branitelja naslova iz prošle godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva sata i 17 minuta igre Đoković je slavio sa 6:3, 6:7(5), 6:2 u susretu s pregršt preokreta i što je najvažnije sjajnih poteza. Bio je to 38. međusobni dvoboj dvojice najboljih tenisača današnjice, te 18. pobjeda za srbijanskog igrača.

"Mislim da je to bio jako dobar susret, pogotovo s moje strane. Bio sam koncentriran i predan svakom poenu, svakom udarcu", rekao je Đoković nakon dvoboja.

Srbin je uhvatio četvrti naslov pobjednika u Indian Wellsu, čime se izjednačio upravo s Federerom. Đoković je ujedno upisao i 50. trijumf na ATP Touru, s kojim je prestigao svog trenera i legendarnog njemačkog tenisača Borisa Beckera (49.). Postao je tek 12. tenisač u Open Eri koji je uspio osvojiti 50 naslova u karijeri.

Đoković je mogao i trebao riješiti pitanje pobjednika u dva seta, no pad koncentracije u završnici drugog koštao ga je dodatnog napora. Naime, Đoković je imao priliku napraviti dvostruki break za 5:2 u drugom setu, međutim umjesto toga Federer je poravnao na 4:4, a potom u tie-breaku nadoknadio mini-break u dva navrata. Doduše, Đoković je pripomogao s čak tri dvostruke pogreške u toj 13. igri.

"Dobro je da sam uspio slaviti protiv Rogera na tako velikom turniru i da sam pritom osjećao da sam igrao bolje. To će mi dati samopouzdanje za nastavak sezone", rekao je Đoković.

"Novak je dobro držao vodstvo tijekom većeg dijela susreta, a u završnici je još pronašao brzinu više. Bilo je teško. Uživao sam, no malo sam previše griješio s osnovne linije u namjeri da ostanem agresivan", komentirao nakon poraza 33-godišnji Švicarac.

Đoković je trijumfom u Indian Wellsu zaradio 900 tisuća dolara, te 1000 bodova na ATP-jevoj ljestvici. Ovo će mu biti 138. tjedan da je na broju 1 svjetskog poretka i nedostaje mu još svega tri tjedna da pretekne Rafaela Nadala koji je na šestom mjestu svih vremena u toj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider