Tenis
SPORTOVI
Tenis
Keys ne staje

VIDEO Ništa od polufinala sestara Williams, Wawrinka pomeo Nishikorija

Ipak nećemo svjedočiti polufinalnom okršaju sestara Williams na prvom Grand Slam turniru sezone - Australian Openu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom meču 10. dana Australian Opena Venus Williams propustila je veliku priliku izboriti polufinale. Devetnaestogodišnja Madison Keys slavila je protiv 15 godina starije sunarodnjakinje sa 6:3, 4:6, 6:4 nakon malo manje od dva sata igre.

Čak 12 oduzetih servisa vidjeli smo u solidnom meču s puno neprisiljenih pogrešaka (83). Upravo su neprisiljene pogreške koštale Venus poraza, pogotovo u tom odlučujućem trećem setu. Naime, starija sestra Williams imala je vodstvo 3:1, no Keys je dobila pet od idućih šest gemova i izborila svoj prvi polufinale Grand Slam turnira u karijeri.

Tamo ju čeka mlađa sestra Williams, Serena, koja je bez ikakvih problema slavila protiv prošlogodišnje finalistice Dominike Cibulkove sa 6:2, 6:2. U susretu koji je trajao svega 55 minuta Williams je ispalila 15 as servisa i realizirala je četiri od sedam prilika za break.

Pretposljednji polufinalist u konkurenciji tenisača je branitelj naslova Stanislas Wawrinka, koji je s čistih 6:3, 6:4, 7:6(6) slavio protiv Japanca Keija Nishikorija. Očekivao se napeti susret u koji je Nishikori ušao kao blagi favorit, no Wawrinka je još jednom pokazao da mu Australija itekako leži.

Wawrinka će suparnika saznati nakon dvoboja svjetskog broja 1 Novaka Đokovića i Kanađanina crnogorskih korijena Miloša Raonića.

Australian Open, četvrtfinale:

Tenisači

Wawrinka (4) - Nishikori (5) 6:3, 6:4, 7:6(6)

Tenisačice

Keys - V Williams (18) 6:3, 4:6, 6:4
S Williams - Cibulkova (11) 6:2, 6:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider