Tenis
SPORTOVI
Tenis
Može li se vratiti?

VIDEO Nadal pretrpio stvari koje nije osjetio u posljednjih 10-ak godina

Strmoglavi pad Rafaela Nadala, kako u igri tako i na ATP-jevoj ljestvici, nastavio se i ovoga tjedna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski tenisač pretrpio je prvi poraz na zemljanoj podlozi od Andyja Murrayja, čovjeka koji dosada u karijeri nije slavio ni na jednom turniru na zemlji, iako je već 8 godina unutar ili oko Topa 10 ATP-jeve ljestvice. Murray je prošlog ponedjeljka slavio u finalu Münchena, što mu je bio prvi osvojeni turnir sa zemljanom podlogom, da bi minule nedjelje upisao najveći naslov u svojoj karijeri kada je zemlja u pitanju.

Nadal je pretrpio najteži poraz (6:3, 6:2) na zemljanoj podlozi u posljednjih 11 godina, otkako je 2004. godine izgubio od Argentinca Gastona Gaudija u četvrtfinalu Bastada s 2:6, 3:6.

"Madrid napuštam sretan. U subotu sam protiv Berdycha igrao jako dobro i to je ono što ću posljednje pamtiti iz Madrida. Današnji dan nije bio naročito dobar i to je jednostavno tako. Mislim da sam napravio korak prema naprijed u svojoj igri i to je najbitnije", rekao na Nadal nakon poraza.

Nadal je slavio u Madridu već 4 puta u svojoj karijeri. Godine 2005. slavio je protiv našeg Ivana Ljubičića (tvrda podloga), 2010. protiv Rogera Federera, 2013. protiv Stanislasa Wawrinke i 2014. protiv Keija Nishikorija (predaja u 3. setu). Nakon nedjeljnog poraza Nadal je značajno pao na novoj ATP-jevoj ljestvici s 4. na 7. poziciju. Španjolac je po prvi put izvan Topa 5 još od 2. svibnja 2005. godine otkako je također bio 7. tenisač svijeta.

Za 13 dana započinje drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros, a "kralj zemlje" ne izgleda ni približnu kao čovjek koji bi mogao obraniti svoj naslov i osvojiti jubilarni 10. naslov pobjednika na pariškoj zemlji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider