Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakva transformacija!?

VIDEO Senzacionalna pobjednica Wimbledona sprema veliki povratak?

Bivša pobjednica Wimbledona Francuskinja Marion Bartoli (31) oprostila se od tenisa 2013. godine...

Bartoli je šokirala teniski svijet kada je 2013. godine iskoristila nevjerojatno povoljan ždrijeb i domogla se jedinog Grand Slam naslova u svojoj karijeri. Bartoli je kao 15. nositeljica, bez izgubljenog seta, otišla do kraja u Wimbledonu, gdje je u borbi za naslov sa 6:1, 6:4 pobijedila Njemicu Sabinu Lisicki. Manje od dva mjeseca kasnije, Francuskinja je još jednom šokirala svijet i rekla zbogom tenisu.

"San sam učinila stvarnim i to će zauvijek ostati dio mene. Moje tijelo više ne može pratiti ritam profesionalnog tenisa", rekla je, između ostalog, na oproštaju francuska tenisačica.

Njeno atipično tijelo za profesionalnu sportašicu, s pokojim kilogramom viška, uvijek joj je predstavljalo manjih problema. Međutim, u posljednjih nekoliko tjedana Bartoli se putem društvenih mreža hvali svojim napornim radom u teretani prilikom kojeg je istesala svoje tijelo gotovo do savršenstva (VIDEO). Objavila je i jedan video s teniskog terena na kojem se vidi kako i dalje ima snažne dvoručne udarce, također atipično za moderan tenis, s 'backhanda' i 'forehanda'.

No, Bartoli je trenutno zauzeta sa svojom dizajnerskom linijom proizvoda koje sama kreira, te ne planira skori povratak na WTA Tour. Međutim, sudeći prema svemu što smo vidjeli putem interneta, te nakon što se 35-godišnja Venus Williams vratila u Top 10, a Flavia Pennetta s 33 osvojila US Open, ne bi nas začudilo da ponovno vidimo karizmatičnu Francuskinju u akciji. Barem u parovima kao što to danas čini najbolja igračica svijeta u toj konkurenciji - Martina Hingis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider