Tenis
SPORTOVI
Tenis
'uvijek ista stvar'

VIDEO Fognini usred meča napao Nadala zbog odugovlačenja

Rafael Nadal osvojio je ove nedjelje u Hamburgu 47. ATP turnira sa zemljanom podlogom i najveći turnir u ovoj sezoni (serija 500)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadal je u finalu slavio protiv Fabija Fogninija sa 7:5, 7:5, čime je prekinuo 'niz' od dva poraza protiv talijanskog tenisača. No, priča susreta je verbalni okršaj Fogninija i Nadala, koji se dogodio krajem drugog seta.

Fognini je oduzeo početni udarac Nadalu kod 4:4 i osigurao si je servis za set. Međutim umjesto da sjedne na stolac i pripremi se za svoj servis, Fognini je energiju odlučio potrošiti na svađu s Nadalom. Došao je do mreže i počeo urlati na Španjolca.

"Uvijek ista stvar. Ne pratiš ritam servera. Već sam ti rekao to mnogo puta, rekao sam i sucu, no on ništa ne radi po pitanju toga", brujio je Fognini, očito vrlo nezadovoljan što Nadalu treba toliko vremena za pripremu između poena, pogotovo kada je on (Talijan) na servisu.

Nepisano je pravilo u tenisu da ritam unutar gema određuje onaj tenisač koji servira u tom trenutku. Fognini je poznat po tome da je vrlo brzo spreman za novi poen, dok je Nadal s druge strane vjerojatno 'najsporija' osoba na ATP Touru. Pravilo je da tenisači moraju biti spremni u roku 25 sekundi da nakon što se poen završi započnu s novim. Veliki broj igrača s Toura često ima prigovor na vrijeme koje si Nadal uzima između poena.

Nakon žustre izmjene riječi tenisači su se vratili na teren i Nadal od tog trenutka nije više izgubio nijedan gem. Uzeo je tri zaredom i osvojio treću titulu sezone. Španjolac na mreži nije bio raspoložen za srdačno čestitanje, pa je hladno, ali sportski, pružio ruku Fogniniju uz popratne riječi "good game" (dobra partija).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider