Tenis
SPORTOVI
Tenis
Fenomenalni Švicarac

VIDEO Federer kao u najboljim danima: Razbio Đokovića za finale Šangaja!

Švicarski tenisač Roger Federer i Francuz Gilles Simon sastat će se u nedjeljnom finalu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je do svog 40. finala na turnirima Masters 1000 serije i 122. u karijeri stigao pobjedivši sa 6-4, 6-4 prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića koji je do ovog poraza imao niz od 13 pobjeda u Šangaju i čak 28 na kineskom tlu.

Bila je to 19. pobjeda Švicarca u 36. dvoboju sa Đokovićem. Federer će u nedjeljnom finalu imati priliku po prvi put u karijeri osvojiti šangajski Masters turnir, što bi mu bio 23. naslov u karijeri na toj seriji turnira. Tada bi mu za popunjavanje Masters kolekcije nedostajali još samo naslovi iz Monte Carla i Rima.

Nepogrešivi Federer imao je čak deset break-lopti u odnosnu na Đokovićevu jednu. Iako je imao samo jedan break u svakom setu, fenomenalni Švicarac je bio konstantna prijetnja na servisu prvog igrača svijeta.

Francuz Gilles Simon je za prolaz u finale svladao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6-2, 7-6 (1). Simonu će ovo biti drugi nastup u finalu nekog Mastersa. Prije šest godina u finalu turnira u Madridu pobijedio ga je Andy Murray. (Hina)

ATP Šangaj, polufinale:

Roger Federer (Švi/3) - Novak Đoković (Srb/1) 6-4, 6-4

Gilles Simon (Fra) - Feliciano Lopez (Špa) 6-2, 7-6 (1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider