Tenis
SPORTOVI
Tenis
Povratak na mjesto sreće

FOTO Čilić brani US Open i poručuje: Uskoro ću pobijediti Đokovića!

Marin Čilić jedva čeka povratak u New York, gdje će pokušati obraniti naslov pobjednika US Opena.

Najbolji hrvatski reket, trenutačno deveti igrač svijeta, zadovoljan je ostvarenim rezultatima u prvom dijelu sezone. Otvoreno najavljuje još bolje uspjehe na američkoj turneji.

"Uvijek me prođu trnci. Prisjetim se tih trenutaka i najljepših osjećaja u mojoj karijeri. Uvijek daju motiv da to nekako ponovim, da ponovno budem u takvoj situaciji jer osvajanje Grand Slama u tenisu se ne može ni s čim usporediti", kaže Čilić.

Osvajanje njujorškog teniskog trona pretvorilo ga je u veliku svjetsku zvijezdu.
"Definitivno to je jedna velika sitnica koja se promijenila. Medijski sam više eksponiraniji medijski, više me ljudi prepoznaje, ali mislim da ono što se za mene najviše promijenilo jest moje razmišljanje i shvaćanje koliko mogu i koliko zbilja vrijedim."

I zato na pitanje "može li to ikada ponoviti", odgovara prilično samouvjereno: siguran je da može opet otići jako daleko.
"Apsolutno sam siguran da mi ovi tereni na US Openu pašu najviše i da mogu gore igrati igru koja je najbolja za mene."

Ali opet postoje određene amplitude u igri. Kako to objašnjavate?
"To je jedna jedina stvar koja me muči. To pokušavam rješavati sa svojom ekipom, da sam iz tjedna u tjedan puno konstantniji i da zadržavam formu."

Goran Ivanišević uvjeren je da će uskoro pobijediti i Đokovića. Marin će uz osmijeh priznati da podjednako optimističan.
"Pa jesam. Bio sam u nekoliko mečeva dosta, dosta blizu, ali činjenica jest da Đoković mi ne paše za igru. Ove sezone igra u sjajnoj formi, ali vjerujem da će uz dobar rad doći i do toga."

I za kraj posebna poruka svim navijačima.
"Nadam se ih neću previše nervirati ubuduće. Da će biti što više pobjeda i da ću ostvarivati sjajne rezultate i da će doći do još jednog Grand Slama što prije", zaključio je Čilić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider