Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slavio i Carreno Busta

Vesnina izbacila Venus Williams za polufinale Indian Wellsa

Neslužbeni "peti Grand Slam" ulazi u završnu fazu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruska tenisačica Jelena Vesnina pobjedom u tri seta (6:2, 4:6, 6:3) protiv Amerikanke Venus Williams po prvi puta u karijeri probila se do polufinala na milijunskom WTA turniru BNP Paribas Open u Indian Wellsu te će za mjesto u finalu igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, koja je također po prvi put u polufinalu ovog natjecanja nakon slavlja u tri seta (3:6, 7:6, 6:2) nad Dankinjom Caroline Wozniacki.

Polufinalni dvoboji tenisačica na programu su u noći s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu, a za mjesto u finalu borit će se Vesnina i Mladenović te Karolina Pliškova i Svjetlana Kuznjecova u češko-ruskom obračunu.

Prva dvojica polufinalista na turniru tenisača iz serije Masters 1000 postali su Španjolac Pablo Carreno Busta i Švicarac Stan Wawrinka.

Španjolski 25-godišnjak, koji je prije mjesec dana u Osijeku donio pobjednički bod svojoj reprezentaciji u Davis Cup dvoboju protiv Hrvatske, na turnirima Masters 1000 serije nikada prije nije uspio doći dalje od osmine finala, a do ove godine je u Indian Wellsu u tri nastupa ostvario samo jednu pobjedu. No, u četvrtak je uspio nadoknaditi break zaostatka u trećem setu sraza s Urugvajcem Pablom Cuevasom te spasiti dvije meč-lopte, prvu u desetom, a drugu u 12. gemu odlučujućeg seta. Carreno Busta je na kraju slavio sa 6:1, 3:6, 7:6 (4).

Njegov polufinalni suparnik, 31-godišnji Švicarac Stan Wawrinka, u visoko kvalitetnom meču uspio je svladati Austrijanca Dominica Thiema sa i u svom trećem četvrtfinalu u Indian Wellsu po prvi put stići na korak do finala. Wawrinka je također slavio u tie-breaku trećeg seta za konačnih 6:4, 4:6, 7:6 (2).

U petak će biti poznat drugi polufinalni par turnira tenisača, nakon što saznamo pobjednike četvrtfinalnih dvoboja između Švicarca Rogera Federera i Australca Nicka Kyrgiosa te Amerikanca Jacka Socka i Japanca Keija Nishikorija.

ATP Indian Wells - četvrtfinale:

Pablo Carreno Busta (Špa/21) - Pablo Cuevas (Uru/27) 6-1, 3-6, 7-6 (4)

Stan Wawrinka (Švi/3) - Dominic Thiem (Aut/8) 6-4, 4-6, 7-6 (2)

WTA Indian Wells - četvrtfinale:

Kristina Mladenović (Fra/28) - Caroline Wozniacki (Dan/13) 3-6, 7-6 (4), 6-2

Jelena Vesnina (Rus/14) - Venus Williams (SAD/12) 6-2, 4-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider