Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Sredit ću ja to'

Verdasco drugi put zaredom dobio nervoznog Nadala

Španjolski tenisač Fernando Verdasco svladao je sunarodnjaka Rafaela Nadala sa 6-4, 2-6, 6-3 u 3. kolu ATP turnira u Miamiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to druga uzastopna pobjeda Verdasca nad trećim tenisačem svijeta, nakon što je Nadal izašao kao pobjednik u prethodnih 13 međusobnih dvoboja. Fernando Verdasco je bio bolji i u Madridu 2012.: "Ovo je ogromna pobjeda. Uvijek je lijepo pobijediti pred punim stadionom, na velikom turniru i svladati jednog od najboljih igrača u povijesti", izjavio je 31-godišnji Španjolac.

Ovaj poraz znači da je Nadal i u 11. pokušaju ostao bez naslova u Miamiju, što mu se nije dogodilo ni na jednom drugom turniru na kojem je igrao.

"U većini mečeva uspijevam kontrolirati emocije, ali danas mi je to bilo teško. Bio sam previše nervozan u važnim trenucima. Sredit ću ja to. Ne znam hoće li to biti odmah ili za šest mjeseci, ali uspjet ću", izjavio je Rafael Nadal nakon poraza, što nije bilo jedino nedjeljno iznenađenje u Miamiju.

Za drugo se pobrinuo Francuz Adrian Mannarino koji je u dva tie-breaka nadigrao Švicarca Stana Wawrinku koji se u Miamiju samo dvaput probio do osmine finala, a nikada nije bio među četvrtfinalistima. Od poraza se jedva spasio Čeh Tomaš Berdych protiv kojeg je Australac Bernard Tomić imao čak četiri meč-lopte, ali nije uspio napraviti još taj jedan korak do pobjede i prolaza u osminu finala.

ATP Miami - 3. kolo:

Adrian Mannarino (FRA/28) - Stan Wawrinka (ŠVI/7) 7-6 (4), 7-6 (5)
Dominic Thiem (AUT) - Jack Sock (SAD) 6-4, 6-3
Kevin Anderson (JAR/15) - Leonardo Mayer (ARG/24) 6-4, 6-4
Andy Murray (VB/3) - Santiago Giraldo (KOL/27) 6-3, 6-4
Tomaš Berdych (ČEŠ/8) - Bernard Tomić (AUS/25) 6-7 (4), 7-6 (3), 6-1
Gael Monfils (FRA/17) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA/11) 6-4, 7-6 (4)
Juan Monaco (ARG) - Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA) 7-5, 6-4
Fernando Verdasco (ŠPA/29) - Rafael Nadal (ŠPA/2) 6-4, 2-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider