Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrabro se borio

VIDEO Federer našem Ćoriću održao vrijednu tenisku lekciju

Švicarac Roger Federer plasirao se u finale ATP turnira u Dubaiju nakon pobjede nad 18-godišnjom hrvatskom senzacijom Bornom Ćorićem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za manje od sat vremena igre, u prvom međusobnom susretu, Federer je slavio sa 6:2, 6:1, a Ćorić je na najbolji mogući način osjetio što je to vrhunski tenis. Federer je, u usporedi s Andyjem Murrayjem kojeg je Ćorić pobijedio dan ranije, u potpunosti drugi svijet.

Ćorić je dobro otvorio susret, imao je dvije break-lopte u prvom servis-gemu švicarskog tenisača, no nije ih uspio iskoristiti. Federer je nakon toga napravio break, a potom poveo s 3:0.

Činilo se da će Ćorić teško držati korak s Federerom, no onda je Zagrepčanin, nakratko, pokazao pravo lice. Osvojio je iduća dva gema, smanjio na 2:3, ali potom je Federer uzeo idućih šest i poveo sa 6:2, 3:0.

Ćorić je uspio zadržati svoj servis za 1:3, ali Švicarac nakon toga radi novu mini-seriju i za 56 minuta odlazi u finale.

Ćorić je na trenutke bio u potpunosti ravnopravan s Federerom, ali tih trenutaka je, zasada, premalo. Nedostajalo je konstantnosti, ali i iskustva za borbu protiv najboljeg svih vremena. Moguće i da je umor učinio svoje...

Federer će u finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Novaka Đokovića i Tomaša Berdycha, dok se Ćorić okreće Davis Cupu i ogledu protiv Srbije u Kraljevu. 

 

ATP Dubai, polufinale:

Federer - Ćorić 6:2, 6:1

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider