Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo majstore!

VIDEO Senzacija: Borna Ćorić razbio Andyja Murrayja i ušao u polufinale!

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je trećeg igrača svijeta Andyja Murrayja u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju!

Borna Ćorić napravio je novu senzaciju! Plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju iz serije 500 pobijedivši Andyja Murrayja 6:1, 6:3 za svega sat i 19 minuta igre. 18-godišnji Hrvat ušao je u glavni dio turnira kroz kvalifikacije i to kao kao 'lucky loser', ali to ga nije spriječilo da na putu do polufinala izbaci trećeg nositelja i trećeg tenisača svijeta.

Andy Murray pohvalio Ćorića: Donosi dobre odluke na terenu

Ćorić prvi nakon Nadala: 'Jedna od najvećih pobjeda'

Ćorić je taktički sjajno odigrao dvoboj u kojem aktualnom olimpijskom pobjedniku iz Londona 2012. i osvajaču Grand Slam naslova na US Openu i Wimbledonu, nije dopustio ni jednu break-loptu, izgubivši svega pet poena na servisu.

Bio je to fenomenalan meč 84. tenisača na ATP rang listi koji je u prvom setu potpuno razbio slavnog Škota uzevši mu tri servis gema! U drugom setu je iskoristio priliku za novi break u šestom gemu i otišao na 4:2. Murray je uspio uzeti svoj sljedeći servis i doći do 0:30 kada je Hrvat servirao za meč, ali je Ćorić sjajnom igrom spasio gem za novu senzaciju.

Borna je bio iznimno strpljiv i u dugačkim je izmjenama čekao na neforsirane pogreške Murrayja, koji ih je napravio čak 27 u prvom setu i ukupno 55 u cijelom meču. Ćorić ih je imao svega 21.

To je drugo ATP polufinale u karijeri hrvatskog tinejdžera. Prvo je izborio krajem prošle godine u Baselu kada je u četvrtfinalu izbacio Rafaela Nadala. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak kako je Borna s 18 godina 'skinuo skalpove' dvojice od četiri najbolja tenisača današnjice.

U polufinalu turnira u Dubaiju Ćorić će u petak igrati protiv Švicarca Rogera Federera, kojem je Francuz Richard Gasquet predao susret nakon što je izgubio prvi set sa 6:1.

ATP Dubai - četvrtfinale:

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Andy Murray (VB/3) 6-1, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider