Tenis
SPORTOVI
Tenis
bez break-lopte

Đoković po 13. put pobijedio Čilića i izborio polufinale Wimbledona

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale Wimbledona nakon što je u četvrtfinalu izgubio od prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića 4-6, 4-6, 4-6...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to njihov 13. međusobni susret i trinaesta pobjeda srpskog tenisača. Bila je to ujedno i repriza prošlogodišnjeg Wimbledona kada su Čilić i Đoković također igrali u četvrtfinalu. Đoković je lani pobijedio 3-2, a ovoga puta je bio još uvjerljiviji i za 110 minuta je slavio 3-0.

Đoković sada u setovima protiv Čilića vodi 31-5. Devet puta je pobijedio Čilića na betonu, dva puta na zemlji, a sada i drugi put na travi.

Čilić je otvorio meč osvojivši svoj servis. Međutim, već u trećoj igri Đoković je načinio 'break'. Poveo je 3-1 i zadržao prednost do kraja seta. Čilić je najbliži izjednačenju bio u desetoj igri kada je imao 40-40, no Đoković je obranio sve napade i nakon 35 minuta igre poveo 1-0.

Prvi hrvatski reket je u drugom setu zaigrao daleko bolje. Bio je agresivniji i odlučniji i do rezultata 4-4 bio je ravnopravan Đokoviću. Nažalost, u devetoj igri Čilić je odigrao nekoliko slabijih poena, Đoković je načinio 'break' za 5-4 i potom obranio servis za 6-4 i 2-0 u setovima.

Treći set ponudio je sličan rasplet kao i drugi. Do 3-3 je Marin igrao odlično, no u sedmoj igri je odigrao lošije što je Đoković iskoristio za 'break' i vodstvo 4-3. Srpski tenisač je potom poveo 5-3 i imao 30-0 za dvostruki 'break' i kraj meča, no Čilić je produžio nadu. Nažalost, nada je kratko trajala jer je Đoković u idućoj igri uvjerljivo osvojio gem za 6-4 i 3-0 u setovima.

Đoković je šestu godinu uzastopce stigao najmanje do polufinala Wimbledona. Prošle godine i 2011. je i pobijedio. Prvi tenisač svijeta u polufinalu će igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta.

U posljednjem četvrtfinalnom ogledu Gasquet je pobijedio četvrtog nositelja i pobjednika Roland Garrosa Švicarca Stanislasa Wawrinku 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9.

Bio je to dramatičan i neizvjestan susret koji je trajao tri sata i 27 minuta.

Gasquet je drugi put u karijeri stigao do polufinala Wimbledona. To mu je uspjelo i 2007. kada ga je pobijedio Federer. Na ostala tri Grand Slam turnira Gasquet je stigao do polufinala još samo jednom, na US Openu 2013.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider