Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poput Federera i Nadala

VIDEO Karlović izludio Đokovića: Prvi igrač svijeta urlao i bacao reket

U četvrtfinalu ATP turnira u Dohi hrvatski 'as' Ivo Karlović pobijedio je prvog igrača svijeta Novaka Đokovića sa 6-7(2), 7-6(6), 6-4...

Karlović je po drugi put u trećem međusobnom ogledu, prvom nakon 2008. godine, upisao pobjedu protiv Đokovića, najboljeg igrača svijeta.

Posljednji susret odigrali su 2008. godine u šesnaestini finala ATP Mastersa u Madridu, kada je bilo 7-6(4), 7-6(5) za našeg tenisača. I ovoga su puta prva dva seta otišla do tie-breaka, a svaki je tenisač po jednom bio uspješniji u toj 13. igri.

U prvom gemu prvog seta Karlović je stigao do jedine break prilike u prvoj dionici, no nije ju iskoristio. U tie-breaku je Đoković lagano uzeo prvi set rezultatom 7-2.

U drugom setu nije bilo break prilike, ali je Karlović u tie-breaku daleko bolje odigrao i zasluženo poravnao na 1-1 u setovima. Propustio je prvu set-loptu na svom servisu kod 6-5, ali je zato iskoristio drugu na početnom udarcu srbijanskog tenisača.

U petom gemu trećeg seta Karlović je izborio prvu break-loptu, koju nije iskoristio. Već je u idućem gemu izborio novu break-loptu, koju ponovno nije iskoristio, ali je ubrzo treća bila sreća. Karlović je napravio break za 4-3, potom je potvrdio break nakon što je izvukao 15-30, da bi pri servisu za meč odservirao dva asa i bez izgubljenog poena izborio polufinale.

- Osjećaj je nevjerojatan. Kada sam stigao nisam očekivao da će se ovo dogoditi. Novak nije pokazao svoj najbolji tenis zbog vjetra koji je utjecao na let lopte. Ja sam se samo koncentrirao na svoj tenis i na koncu sam imao malo više sreće - rekao je Karlović nakon jedne od najvećih pobjeda protiv svoje karijere.

Zanimljivo, Karlović nakon ovog meča ima pozitivan skor u karijeri protiv Đokovića, dvije pobjede i jedan poraz. Pozitivnim omjerom s Đokovićem, od aktivnih tenisača koji su s njim odigrali više od jednog meča, mogu se pohvaliti još samo Federer i Nadal.

Tamo ga čeka Španjolac David Ferrer, koji je sa 6-2, 6-2 bio bolji od Nijemca Dustina Browna. Bit će to peti međusobni ogled Karlovića i Ferrera, a Španjolac trenutno vodi s 3-1. Jedinu pobjedu naš je tenisač ostvario 2011. godine na američkom betonu Indian Wellsa.

ATP Doha, četvrtfinale:

Karlović - Đoković (1) 6-7(2), 7-6(6), 6-4

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider