Tenis
SPORTOVI
Tenis
17-godišnja senzacija

Uspjeh karijere: Čudesni Ćorić sredio Zeballosa za četvrtfinale Umaga!

Mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić, ostvario je uspjeh karijere plasiravši se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu pobjedom nad Argentincem Horaciom Zeballosom 7-6 (4), 6-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva dana nakon prve pobjede na ATP Touru uslijedila je druga i to za četvrtfinale. Ćorić je uzvratio Argentincu za poraz prošle godine, kada ga je savladao u tri seta. Ovoga se puta naš tenisač nije raspao nakon dobivanja prvog seta u tie-breaku (7-4), već je još više pojačao ritam u drugom setu i dobio ga sa 6-3!

Ćorić je u prvoj dionici imao break-lopte u prvom i trećem servis-gemu Argentinca, no iskusni Zeballos je to spasio. Nakon toga je naš predstavnik u osmom gemu seta pokazao ledene živce kada je servisom spasio jedinu break-loptu u prvom setu, a potom je dionica otišla u tie-break.

Obojica su držali svoje servise do rezultata 4-3 u korist našeg tenisača, a onda Zeballos puknuo, točnije Ćorić je odigrao sjajan poen, napao je i to mu se vratilo u obliku mini-breaka. Argentinac je nakon toga smanjio na 5-4, ali je Ćorić odličnim servisima zaključio set u svoju korist.

U drugom setu break-lopti nije bilo sve do šestog gema, a onda je Ćorić iskoristio treću loptu za obrat i poveo s 4-2. Već u idućem gemu Ćorić je spašavao dvije break-lopte, poveo je s 5-2, te u osmom gemu izborio prve dvije meč-lopte. Zeballos je nekako zadržao svoj servis pa je Ćorić svojim početnim udarcem morao okončati dvoboj.

Nije bilo lako, Zeballos je imao 15:30, ali je iduća tri poena uzeo naš tenisač i ostvario najveći rezultat svoje karijere.

''Nećemo na ovome stati. Znate li protiv koga igram?'', rekao je sjajni Ćorić nakon susreta.

Ćorić će za mjesto u polufinalu igrati protiv pobjednika između Talijana Fabija Fogninija i Španjolca Alberta Montanesa. (TS)

ATP Umag, 2. kolo:

Ćorić - Zeballos 7-6(4), 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider