Tenis
SPORTOVI
Tenis
Trebala je na Šarapovu...

US Open: Konjuh na Kasatkinu, poraz Lučić-Baroni

Ana Konjuh je u svom debitantskom nastupu na seniorskom US Openu stigla do prve pobjede, svladavši Njemicu Tatjanu Mariju sa 6-4, 6-4, dok je Mirjanu Lučić-Baroni zaustavila NIzozemka Kiki Bertens i pobijedila ju s 3-6, 6-4, 6-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Konjuh je imala problema zaključiti meč protiv iskusne Njemice, pri vodstvu 5-2 u drugom setu jedini je put izgubila servis u ovom dvoboju te u desetom gemu uspjela realizirati osmu meč-loptu za trijumf 6-4, 6-4 nakon 88 minuta igre.

U originalnom ždrijebu potencijalna suparnica Konjuh u drugom kolu bila je Ruskinja Marija Šarapova. Ruskinja će ju i čekati, ali ona koja je umjesto ozlijeđene Šarapove ušla u glavni turnir kao sretna gubitnica iz kvalifikacija. Radi se o Aninoj vršnjakinji, 18-godišnjoj Dariji Kasatkinoj (WTA - 133.), koja je iskoristila priliku koja joj se iznenada otvorila i u 1. kolu glavnog turnira svladala Ruskinju koja igra pod australskom zastavom i imenjakinju Dariju Gavrilovu sa 6-2, 4-6, 7-5.

Bit će to prvi dvoboj Konjuh i Kasatkine u seniorskoj konkurenciji te obračun bivših osvajačica juniorskih Grand Slam naslova, s obzirom na to da je Ruskinja osvojila Roland Garros 2014., a naša tenisačica trijumfirala na Australian Openu i US Openu 2013.

Nažalost, godinu dana nakon što je iz kvalifikacija stigla do osmine finala, svog najboljeg rezultata u Flushing Meadowsu. Mirjana Lučić-Baroni ostala je zarobljena u prvom kolu, iako je osvojila prvi set dvoboja protiv 23-godišnje nizozemske kvalifikantice Kiki Bertens (WTA - 110.) i prva došla do breaka u drugom.

No, u nastavku meča zaredala je s pogreškama koje su je odvele u poraz. U drugom i trećem setu Lučić-Baroni je čak šest puta izgubila gemove na početnom udarcu. Bertens ja tako tek peti put u karijeri uspjela proći prvu prepreku na nekom od Grand Slam turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider