Tenis
SPORTOVI
Tenis
Oboje u trećem kolu

Hrvati izvrsni na US Openu: Karlović uništio protivnika, dominantna Konjuh

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u treće kolo grand slam turnira US Open nakon što je u drugom kolu bio bolji od Amerikanca Donalda Younga sa 6-4, 7-6(4), 6-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U meču koji je trajao dva sata i 20 minuta naš je tenisač servirao 24 asa, osvojio 78 poena na prvom servisu i 50 posto na drugom, uzeo je suparniku dva puta servis, a svoj nije gubio ni jednom. Karlović je imao više grešaka (45-20), ali i više winnera (54-34).

Ovo je bio drugi meč Karlovića i Younga, 56. tenisača svijeta, i druga pobjeda našeg tenisača.

U trećem kolu Karlovića očekuje još jedan Amerikanac Jared Donaldson, 122. na ATP ljestvici s kojim do sada nije igrao.

Mlada hrvatska tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh plasirala se u 3. kolo zahvaljujući 6-3, 6-3 pobjedi protiv Japanke Kurumi Nare u 2. kolu nakon sat i 20 minuta igre.

Protiv šest godina starije Japanke Konjuh je dominirala tijekom čitavog dvoboja, u prvom je setu čak tri puta oduzimala servis suparnici, pa joj nije naštetio izgubljeni gem na svom početnom udarcu u šestoj igri, dok joj je za trijumf u drugom setu dovoljan bio i jedan 'break' kojega je ostvarila za vodstvo od 4-2.

Ulaskom u 3. kolo US Opena Konjuh je izjednačila svoj najbolji rezultat na nekom Grand Slam turniru u karijeri, igrala je u 3. kolu Wimbledona 2014., a sljedeća suparnica bit će joj bolja iz dvoboja između Amerikanke Varvare Lepčenko i Švicarke Timee Bacsinszky.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider