Tenis
SPORTOVI
Tenis
poruka za nishikorija

Čudesni Ivo Karlović s 37 godina ostvario rezultat karijere na US Openu!

Sjajni hrvatski tenisač Ivo Karlović s čistih je 3:0 u setovima izborio drugi tjedan posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon malo više od dva sata tenisa Ivo Karlović izborio je 4. kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena i to po prvi puta u svojoj karijeri! 'Div sa Šalate' slavio je protiv nadarenog Amerikanca Jareda Donaldsona sa 6:4, 7:6(3), 6:3.

Bio je to meč u kojem je do izražaja došlo veliko iskustvo našeg tenisača koji je mladom (20) Donaldsonu očitao tenisku lekciju. Karlović je zabio 14 as-servisa, te je osvojio 79 posto poena na prvom i 70 posto na drugom servisu. Realizirao je tri od pet prilika za break, dok je Donaldson iz jedine stigao do breaka.

"Osjećaj je nevjerojatan. Ne znam što da kažem. Nikada više neću biti ovako mlad, stoga je ovo najbolji dan mog života", rekao je Karlović nakon meča.

Karlović je debitirao na ATP Touru kada je mladi Donaldson imao svega četiri godine!

"To mi je malo pomoglo u meču. Jako sam sretan da sam uspio danas pobijediti".

Karlović je izborio drugi tjedan nastupanja na US Openu, a u borbi za četvrtfinale čeka ga Japanac Kei Nishikori, igrač kojeg je Marin Čilić pobijedio u finalu ovog turnira prije dvije godine. Dosada su igrali tri puta, no samo su u dva navrata završili dvoboj. Naime, Japanac je predao 2013., slavi je 2014., dok je Karlović upisao čistu 3:0 pobjedu u Davis Cupu 2012. godine. Nadamo se da će se ponoviti ovaj posljednji rezultat...

"Nemam ništa za izgubiti protiv njega. On je favorit, no ja ću biti tamo i udarati as-servise, bombe. Nadam se da ću pobijediti", zaključio je 'Karlo veliki'.

Ranije je drugi tjedan US Opena izborila i mlada Dubrovčanka Ana Konjuh koja je s 2:1 u setovima slavila protiv Varvare Lepchenko. Nju u 4. kolu čeka Agnieszka Radwanska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider