Tenis
SPORTOVI
Tenis
Preokret Splićanke

U hrvatskom okršaju Martić bolja od Mrdeže za glavni ždrijeb Roland Garrosa

U susretu posljednjeg, 3. kola kvalifikacija za nastup u glavnom ždrijebu drugog teniskog "grand slam" turnira sezone, Roland Garrosa koji počinje u nedjelju, Petra Martić je svladala Terezu Mrdežu sa 5-7, 6-2, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Martić (24) će tako po šesti put u karijeri nastupiti u glavnom ždrijebu Roland Garrosa, a najveću uspjeh dosada joj je plasman u 4. kolo 2012. godine.

Mrdeža (24) u karijeri još niti jednom nije igrala u glavnom ždrijebu na nekom "grand slam" turniru, ovo joj je bio treći put da je stigla do 3. kola kvalifikacija, nakon Australian Opena i US Opena 2013. godine.

Uz Martić, u 1. kolu Roland Garrosa u konkurenciji tenisačica igrat će još tri hrvatske predstavnice, Mirjana Lučić-Baroni igrat će protiv Amerikanke Lauren Davis, Donna Vekić protiv Francuskinje Caroline Garcie, a Ana Konjuh čeka suparnicu iz kvalifikacija.

Hrvatsku će u konkurenciji tenisača predstavljati Marin Čilić, Ivo Karlović, Borna Ćorić i Ivan Dodig. Čilić će u prvom kolu pariškog turnira igrati protiv Nizozemca Robina Haasea, Karlović će odmjeriti snage protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, Bornu Ćorića očekuje okršaj protiv Amerikanca Sama Querreya, dok će Ivan Dodig igrati protiv Čeha Radeka Štepaneka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider