Tenis
SPORTOVI
Tenis
Masters u Toronto

Tsonga iznenadio Đokovića

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga pobijedio je prvog igrača svijeta Novaka Đokovića u osmini finala Rogers Cupa u Torontu i prekinuo niz od 11 poraza u dvobojima sa Srbinom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković je u meč osmine finala ATP turnira Masters 1000 serije Rogers Cup u Torontu ušao s prednošću 13-5 u međusobnim dvobojima s Jo-Wilfriedom Tsongom. Imao je i niz od 11 pobjeda koji je trajao do četvrtfinala Australian Opena 2010. Tsonga je na sve to uspio zaboraviti i maksimalno iskoristiti loš dan najboljeg tenisača svijeta te ga za samo 63 minute svladati sa 6-2, 6-2, oduzevši Đokoviću servis čak četiri puta.

Da bi ovo mogao biti dan iznenađenja nagovijestio je već Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je u dva neizvjesna seta svladao trećeg nositelja, Švicarca Stanislasa Wawrinku, te se po prvi put probio do četvrtfinala na kanadskom Mastersu.

Bez borbe je do četvrtfinala stigao Britanac Andy Murray kojemu je Francuz Richard Gasquet, pobjednik nad Ivom Karlovićem u 2. kolu, predao dvoboj zbog ozljede mišića trbušnog zida.

REZULTATI, 3. KOLO:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/13) - Novak Đoković (Srb/1) 6-2 6-2

Andy Murray (VB/8) - Richard Gasquet (Fra/12) predaja

Kevin Anderson (JAR) - Stanislas Wawrinka (Švi/3) 7-6(8) 7-5

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider