Tenis
SPORTOVI
Tenis
Svladala Janković

Tjedan karijere Caroline Garcia: Najbolja pojedinačno i u paru

20-godišnja Francuskinja Caroline Garcia u najboljem tjednu svoje karijere osvojila je naslov na WTA turniru u Bogoti i u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

74. igračica svijeta u Bogoti je po prvi put u karijeri došla do finala na WTA Touru u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u konkurenciji. Ne samo da je došla do finala, već je i stigla do prvih značajnih trofeja u karijeri.

U finalu singla igrala je protiv prve nositeljice i devete igračice svijeta Jelene Janković i svladala je za 83 minute sa 6:3, 6:4. Janković je u prijašnja dva susreta protiv Garcije upisala tijesne pobjede, ali u Bogoti nije uspjela doći do slavlja.

Garcia je koristila probleme Janković sa servisom i imala je čak 15 prilika za oduzimanje početnog udarca, realizirala je u svakom setu po dvije, a posebno dramatično bilo je u drugom setu kod 3:3 kada je Francuskinja iskoristila osmu break loptu u tom gemu za ključnu prednost.

U konkurenciji parova igrala je sa Španjolkom Larom Arruabarrenom i upisala pobjedu 7:6 (5), 6:4 protiv Amerikanke Vanije King i Južnoafrikanke Chanelle Scheepers.

WTA Bogota, finale:

Caroline Garcia (Francuska, 5) – Jelena Janković (Srbija, 1) 6:3, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider