Tenis
SPORTOVI
Tenis
Moraju svi igrati

Tenisačima najteže moguće gostovanje za plasman u Svjetsku skupinu

Održan je ždrijeb doigravanja Davis Cupa za plasman u Svjetsku skupinu i Hrvatska je, možemo slobodno reći, imala veliku nesreću u tom ždrijebu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 18. do 20. rujna Hrvatska će se u Brazilu boriti za plasman u Svjetsku skupinu za iduću sezonu. Dvoboj, vrlo vjerojatno na zemlji, doći će samo tjedan dana nakon što se okonča US Open, posljednji Grand Slam turnir sezone, na kojem Marin Čilić brani naslov pobjednika, te na kojem će Ivan Dodig imati ulogu jednog od favorita u konkurenciji parova.

Težak je to ždrijeb za bilo koga, pa će tako biti i za našu reprezentaciju. Prvi reket im je Thomaz Bellucci, 42. igrač svijeta koji u susretima Davis Cupa koji su se igrali u Brazilu nije izgubio od 2009. godine!

Drugi pojedinačni reket im nije naročito dobar, Rogerio Dutra Silva, međutim parovi su im vrlo jako oružje. Bruno Soares i Marcelo Melo (partner našeg Dodiga) obojica su Grand Slam pobjednici u parskim disciplinama. Zajedno su slavili u posljednjih devet Davis Cup dvoboja, između ostalog protiv braće Bryan u SAD-u, te Španjolaca Marca Lopeza i Davida Marrera u Sao Paulu.

Jednom su dosada igrali Hrvatska i Brazil u Davis Cupu, a bilo je to 2008. godine u zadarskom Višnjiku. Tada je naša reprezentacija, predvođena Marijem Ančićem, slavila s uvjerljivih 4:1. Hrvatska je slavila u svim pojedinačnim mečevima, a jedini bod koji je ispustila dogodio se u parovima. Za Brazil su i tada nastupali Thomaz Belluci i Marcelo Melo. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider