Tenis
SPORTOVI
Tenis
korektna atmosfera

VIDEO: Đoković bez milosti za Delića, pljesak nakon 'Lijepe naše'

U prvom meču Davis Cup dvoboja između Srbije i Hrvatske Novak Đoković je pobijedio Matu Delića.

Novak Đoković glatko je s 3:0 u setovima slavio protiv Mate Delića na otvaranju susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa. Đoković je bio bolji po setovima 6:3, 6:2, 6:4 u meču u kojem nitko nije očekivao drukčiji rasplet.

Premda su u Davisu Cupu iznenađenja česta, 21-godišnji Kaštelanin nije imao izgleda protiv šest godina starijeg i 157 mjesta bolje rangiranog Đokovića. Osim velike razlike u kvalitetu i iskustvu, Đokoviću je više odgovarala i brza podloga. Delić je najbolje rezultate ostvario na zemlji, a dosada je u dvorani igrao 17 mečeva i dobio samo tri, dva na Futuresu, a jedan prošle godine na Challengeru u Bresciji.

Đoković je otvorio meč vodstvom 3-0 uz jedan break, a potom mirno priveo set za konačnih 6-3 nakon 29 minuta igre. U drugom setu vidjeli smo slično otvaranje. Đoković je u prvom gemu oduzeo Deliću servis, a potom kod vodstva 4-2 načinio još jedan 'break' i za 27 minuta zaključio set rezultatom 6-2. Najveći otpor Delić je prvom reketu svijeta pružio u trećem setu. Vodio je 1-0 i 2-1 i tek u petom gemu je ispustio servis. Đoković je pri vodstvu 5-3 mogao privesti susret kraju, no Delić je obranio svoj servis produživš meč za još jedan gem. Đoković je potom mirno odservirao za 6-4 i pobjedu 3-0 u setovima.

Susret u Kraljevu protekao je u fer i korektnoj atmosferi koja nije bila ni pretjerano vruća zbog toga što je Srbija veliki favorit u ovom meču. Razlog je što su za Hrvatsku nastupe otkazali Marin Čilić i Ivan Dodig. Recimo i kako je hrvatski tenisač na predstavljanju pozdravljen pljeskom koji se čuo i nakon intoniranja hrvatske himne.

Srbija - Hrvatska: Đoković - Delić 6:3, 6:2, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider