Tenis
SPORTOVI
Tenis
Spremite se za spektakl

Hrvatska protiv Srbije u Davis Cupu: 'Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Đoković'

Hrvatska Davis Cup reprezentacija gostovat će u Srbiji u dvoboju 1. kola Svjetske skupine koji je na rasporedu od 6. do 8. ožujka 2015. godine, odlučeno je ždrijebom koji je održan u Dubaiju...

Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srbijanskih tenisača.

"Ovo je jedan od najtežih ždrijebova svakako, pogotovo što igramo u gostima. Ako Srbija bude kompletna, bit će to veoma težak susret. U ovoj sezoni smo igrali s jednom od najmlađih ekipa u Davis Cupu uopće, tako da sam siguran da će za većinu u ekipi to biti ogromno iskustvo", rekao je Marin Čilić, a na pitanje može li Hrvatska pobijediti dodao je:

"Nadamo se da možemo, ali to će ovisiti o dosta faktora. Ima još dosta vremena do tog susreta."

Prvi put su se Hrvatska i Srbija sastali u četvrtfinalu Davis Cupa 2010. godine, kad je srbijanska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem slavila s 4-1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni. Srbija je te godine osvojila naslov pobjednika Davis Cupa.

"Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković! No, čak i ako zaigra, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi, s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu", izjavio je Borna Ćorić.

Hrvatska je prošlog vikenda izborila povratak u Svjetsku skupinu svladavši u Amsterdamu Nizozemsku sa 3-2, a Srbija je taj status zadržala pobijedivši u Bangaloreu Indiju jednakim rezultatom. U sastavu Srbije nije bilo najboljeg tenisača Novaka Đokovića, a pobjedu su ostvarili Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

Pobjednici prvog kola plasirat će se u četvrtfinale koje je na rasporedu od 17. do 19. srpnja, dok će se poražene reprezentacije iz prvog kola od 18. do 20. rujna boriti za opstanak u Svjetskoj skupini. U istom su rujanskom terminu na programu i polufinalni mečevi, a finalni dvoboj će biti održan od 27. do 29. studenog sljedeće godine. (V.H. / Hina)

Svjetska skupina, parovi 1. kola (6. - 8.3.2015.):

Njemačka - Francuska (1)
V. Britanija - SAD (7)
Češka (3) - Australija
Kazahstan - Italija (6)
Argentina (5) - Brazil
Srbija (4) - HRVATSKA
Kanada (8) - Japan
Belgija - Švicarska (2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider