Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajna imena stižu

Spektakularni tenis u Domu sportova: Nikad jači Zagreb Indoors!

Deveto izdanje zagrebačkog ATP turnira bit će nesumnjivo najkvalitetnije dosad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grigor Dimitrov, Janko Tipsarević, Radek Štepanek i Feliciano Lopez najzvučnija su imena s prijavne liste za PBZ Zagreb Indoors, uz već prije potvrđene Milosa Raonica, Tommyja Haasa, Mihaila Južnija, Philippa Kohlschreibera i Floriana Mayera.

Nekada najbolji junior svijeta, a danas 23. na ATP ljestvici, Bugarin Grigor Dimitrov, vraća se u Dom sportova popraviti dojam s prošlog turnira na kojem ga je u 1. kolu pobijedio Ivo Karlović. U međuvremenu je ovaj 22-godišnjak stigao do prvog ATP naslova u karijeri (Stockholm) i postao prvi bugarski tenisač u Open eri koji je podignuo pobjednički trofej na ATP turniru.

Iskusni ljevoruki Španjolac Feliciano Lopez prekinuo je trogodišnje čekanje na svoj treći ATP naslov kad je u lipnju 2013. trijumfirao na turniru u Eastbourneu (trava). Iako sa 32 godine već pripada skupini veterana, još je uvijek sposoban zagorčati život favoritima i to na svim podlogama. U Zagreb stiže po treći put.

Skupini povratnika na PBZ Zagreb Indoors pripada i srpski tenisač Janko Tipsarević. Nije ga bilo od 2010. godine, kada se njegovo ime još uvijek nije nalazilo na popisu osvajača ATP naslova. Od tada je četiri puta podizao pobjedničke trofeje na ATP turnirima, uspeo se do 8. mjesta na ATP ljestvici te godinu i pol proveo među desetoricom najboljih igrača svijeta. Prošlu je sezonu započeo naslovom u Chennaiju, ali završio ju prije nego što je želio. Naime, zbog ozljede pete nije mogao zaigrati u finalu Davis Cupa protiv Češke u beogradskoj Areni, što se za domaću reprezentaciju pokazalo nenadoknadivim hendikepom.

To je još jednom povratniku u Zagreb, 35-godišnjem Radeku Štepaneku, olakšalo posao i omogućilo da se drugu godinu zaredom prometne u junaka finala. Nakon što je 2012. u praškoj O2 Areni u odlučujućem meču svladao Nicolasa Almagra, Štepanek je postao prvi tenisač u povijesti koji je to ponovio godinu dana kasnije, svladavši Dušana Lajovića u Beogradu pri rezultatu 2-2. Unatoč tromjesečnoj stanci na početku sezone, zbog operacije vrata, Štepanek se uspio zadržati u društvu pedesetorice najboljih tenisača u pojedinačnoj konkurenciji te među desetoricom najboljih u parovima.

Naravno, kao i svih ovih godina, u Domu sportova moći ćete od 1. do 9. veljače vidjeti i sve najbolje hrvatske tenisače: branitelja naslova Marina Čilića, bivšeg pobjednika Ivana Dodiga i velikog povratnika Ivu Karlovića, a njima će se pridružiti i ponajbolji junior svijeta Borna Ćorić.

O kvaliteti 9. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa svjedoči i podatak da je posljednji igrač koji je izborio mjesto u glavnom ždrijebu, Kazahstanac Andrej Golubjev, 82. na ATP ljestvici.

"Da, jako sam zadovoljan igračima koji će nastupiti na PBZ ZAGREB INDOORSU, njihova kvaliteta i atraktivnost garancija su teniskog spektakla u Zagrebu", izjavio je direktor turira Branimir Horvat.

Prijavna lista igrača za glavni ždrijeb poredanih po aktualnom ATP renkingu:

11. Milos Raonic (Kanada)

12. Tommy Haas (Njemačka)

15. Mihail Južnij (Rusija)

22. Philipp Kohlschreiber (Njemačka)

23. Grigor Dimitrov (Bugarska)

27. Jürgen Melzer (Austrija)

28. Feliciano Lopez (Španjolska)

33. IVAN DODIG (HRVATSKA)

36. Janko Tipsarević (Srbija)

37. MARIN ČILIĆ (HRVATSKA)

40. Florian Mayer (Njemačka)

44. Radek Štepanek (Češka)

47. Lukaš Rosol (Poljska)

54. Daniel Brands (Njemačka)

70. Igor Sijsling (Nizozemska)

73. Dudi Sela (Izrael)

78. IVO KARLOVIĆ (HRVATSKA)

79. Benjamin Becker (Njemačka)

80. Victor Hanescu (Rumunjska)

81. Lukaš Lacko (Slovačka)

82. Andrej Golubjev (Kazahstan)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider