Tenis
SPORTOVI
Tenis
Spas u kiši

Sjajan preokret Donne Vekić u Maleziji

Sjajan preokret izrežirala je mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je u 1. kolu WTA turnira u Kuala Lumpuru slavila protiv Tajvanke Yung-Jan Chan s 3-6, 6-4, 6-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chan je nakon 55 minuta igre vodila sa 6-3 i 3-1 kada se otvorilo nebo i poslalo kišu na terene Kuala Lumpura. Bila je to najbolja stvar koja se mogla dogoditi našoj tenisačici, koja dotada nije imala odgovora na igru predstavnice s Tajvana.

Nakon jednog neuspješnog povratka na teren, koji je ponovno omela kiša, Vekić se pri drugom vratila s dva uzastopna gema, s kojima je poravnala rezultat na 3-3. Potom je pri svom servisu spasila jednu break-loptu, nakon čega je Chan poravnala na 4-4.

Vekić je potom nanizala sedam uzastopnih gemova i povela sa 5-0 u trećoj dionici kada je tajvanska tenisačica prekinula negativan niz držanjem svog servisa. Vekić je potom spasila četiri break-lopte pri servisu za meč, a onda nanizala još dva poena za prolazak u drugo kolo.

Vekić će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Kristyne Pliškove, koja je sa 7-6(6), 3-6, 6-4 bila bolja od Mađarke Timee Babos.(TS)

WTA Kuala Lumpur, 1. kolo:

Vekić (7) – Chan 3-6, 6-4, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider